Speltips Malmö – Kalmar 17/5: Islossning

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2021

Malmö FF behöver sätta ner foten ordentligt hemma mot Kalmar FF för att tysta tvivlarna. Kan man hålla årets första nolla i Allsvenskan?

Malmö FF - Kalmar FF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit den säsongsinledning som Malmö FF, supportrarna till de regerande mästarna eller huvudtränaren Jon Dahl Tomasson hade hoppats på. Med elva poäng på sex matcher ligger man under det nödvändiga poängsnittet för att kunna vinna SM-guld.

Men än återstår fyra femtedelar av säsongen och det kommer att kunna hända mycket. För Malmö FF handlar det om att bryta den lite mer negativa trenden så snart det bara går och måndagens möte med Kalmar FF kan vara ett väldigt bra läge.

Då spelar MFF hemma mot ett lag som man har haft väldigt enkelt för på slutet. Faktum är att Malmö FF har totalt sex raka vinster (!) mot Kalmar FF, om vi då räknar med en vänskapsmatch 2019. Då räknar jag dock inte med matchen mellan lagen på den här försäsongen, eftersom den var lite märklig och spelades över 150 minuter bland annat.

Hur som helst har Malmö FF ett ännu starkare facit på hemmaplan. Där har man inte misslyckats med att slå Kalmar FF sedan säsongen 2016, då man kryssade 1-1. Att Kalmar FF ska vinna i Malmö är osannolikt av flera anledningar. Dels har man inte gjort det sedan 2010 och dels har Malmö FF en rekordlång förlustfri svit på sin hemmaplan just nu.

Men med det sagt har det inte varit helt enkelt att lita på Malmö FF den här säsongen och med det i åtanke är det inte helt givet att backa just MFF i den här matchen.

Odds i Allsvenskan

Kalmar FF då? Jo, man har genomgått en spelmässig revolution inför den här säsongen med sin nye huvudtränare Henrik Rydström och än så länge har det visat sig vara ett mycket smart drag att ta in honom på tränarposten.

Kalmar FF har efter sex spelade matcher förutom inte förlorat och är ett av få allsvenska lag som kan vara rakt igenom nöjda med sin säsongsinledning i mitt tycke. Fyra kryss är kanske något för mycket, men det tyder på att man är svårslagna.

Med endast tre insläppta mål har Kalmar FF gjort något som Sveriges rikaste förening borde lära sig av: hålla nollan. För på hela 2021 har Malmö FF inte en enda (!) hållen nolla i tävlingsmatcher. Det är totalt nio stycken vi pratar om. Det är en svindlande svag statistik.

Det talar för båda lagen göra mål i matchen, men samtidigt är det här ett väldigt bra läge för Malmö FF att hålla nollan mot Kalmar FF. Men 2,05 gånger pengarna hos CampoBet lockar såklart på förhand.

Malmö FF över 5,5 skott på mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF över 5,5 skott på mål
Odds: 1,80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, måndag 17 maj 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: