Speltips Malmö – Norrköping 11/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 8 september 2021

Malmö FF har tappat momentum i Allsvenskan på sistone och tre poäng är det enda som duger när IFK Norrköping gästar. Matchen spelas lördagen den 11 september med avspark kl 15.00.

Malmö – Norrköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Samtidigt som MFF har gjort stor succé i kvalet till Champions League har seriespelet blivit något lidande den senaste tiden. Man har förlorat två av sina tre senaste matcher och nu krävs en seger om man ska haka på AIK i toppen.

Senast blev det förlust med 2-1 borta mot Hammarby i en underhållande match med mängder av missade chanser, framförallt från Malmös håll. Dessförinnan hade man förlorat med 3-2 hemma mot IFK Göteborg följt av en 3-0-seger hemma mot Degerfors.

Efter ett intensivt spelschema har man nu fått välbehövlig vila, åtminstone de spelare som inte varit på landslagsuppdrag. Till MFF:s nackdel hör dock att Anders Christiansen och Jo Inge Berget är avstängda i den här matchen. Därtill har man lättare skador på Lewicki, Dahlin, Pena och Moisander samt långtidsskadade Toivonen och Knudsen.

Det skiljer visserligen bara sju poäng mellan IFK Norrköping och Malmö FF, men känslan är inte att de förstnämnda har inlett någon jakt på topplagen. I synnerhet sänder inte försäljningen av Isak Bergmann Johannesson de signalerna.

Hursomhelst kommer man från en stabil 3-0-seger hemma mot Östersund där Christoffer Nyman med sina två mål såg ut att vara tillbaka i gammalt gott slag.

Dessförinnan blev det dock förlust med 2-1 borta mot Halmstad och ser vi till de sex senaste matcherna så har man förlorat tre och vunnit tre matcher.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Ingen bussparkering

Rikard Norlings Norrköping blandar och ger och är relativt svårbedömda. Här är emellertid Malmö klara favoriter hos spelbolagen då ett rakt spel på hemmalaget ger cirka 1.64 gånger insatsen.

Ser vi till den inbördes statistiken mellan de här båda lagen är det dock mycket som talar för att det kan bli jämnt. När de senast möttes i juli i Norrköping vann hemmalaget med 3-2 och förra säsongen slutade båda mötena 1-1.

Norrköping har tappat en viktig pjäs på mittfältet i Bergmann Johannesson, men framåt ser man fortfarande väldigt vassa ut. Med Nyman tillbaka i målform tillsammans med skytteligaledaren Adegbenro och Levi har man anfallstrio som är i klass med MFF:s.

Det har gjorts över 2.5 mål i Norrköpings 7 senaste matcher och detsamma i 5 av Malmös 6 senaste matcher. Med sina 37 mål och 21 insläppta är MFF Allsvenskans målgladaste lag.

Mycket talar för att det här kan bli en fartfylld och frejdig tillställning. För hemmalaget är det förstås bara seger som räknas och Peking har inte mycket förlora och lär inte komma till Skåne för att parkera bussen.

Detta borgar för att det kommer göras en del mål i den här matchen och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål och att båda lagen gör mål till 1.95 gånger insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.95
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 15:00, lördag 11 september
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: