Speltips Malmö – Norrköping 24/4: Tidig seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2023

På måndag spelas en tidig seriefinal mellan tabellettan och tabelltvåan då Malmö tar emot Norrköping på Eleda Stadion.

Malmö - Norrköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö är tillbaka i toppen av den allsvenska tabellen efter att ha vunnit de tre inledande matcherna på säsongen. Även Norrköping verkar ha återhämtat sig efter fjolårets svaga säsong och i fjärde omgången så har vi redan en liten seriefinal mellan MFF och Peking som inför omgången är placerade som etta och tvåa i tabellen.

Henrik Rydström har redan tydligt satt sin prägel på Malmö som har dominerat bollinnehavet, knappt släppt in mål och har vunnit tre raka uddamålssegrar. Det är inte helt olikt hur Kalmar såg ut under fjolåret, men potentialen är onekligen mycket högre med det spelarmaterial han har att tillgå i Sveriges klart mest resursstarka klubb.

Rydströms passningsorienterade spelfilosofi lär dock ta ett tag innan den når sin fulla potential och det lär bli spännande att se hur Malmö kommer att se ut om några månader. När de redan vinner match på match under säsongsinledningen så lär Malmö vara en väldigt het guldkandidat i år. Isaac Kiese Thelin hade inte en särskilt stark fjolårssäsong, men har redan kommit igång väldigt bra med fyra mål, vilket råkar vara precis så många som MFF har producerat såhär långt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping är fortsatt obesegrade

Efter ett väldigt tungt år så är det roligt att se att Norrköping verkar vara tillbaka igen. De inledde säsongen hemma mot ett välspelande Sirius, vilket resulterade i ett kryss. Därefter har de tagit två raka segrar och har därmed tillfälligt lagt beslag på andraplatsen bakom Malmö.

Segern mot AIK var verkligen imponerande. Inför mötet så var känslan att det lag som förlorade skulle få en krisstämpel i pannan, men det var väldigt klara besked från Norrköpings håll då de fullkomligt körde över AIK med 3-0 och hade möjligheter att sätta dit ännu fler bollar.

Det är dock inte helt lätt att avgöra hur mycket som var Norrköpings förtjänst och vad som var AIK:s tillkortakommanden. Segern mot Värnamo i den efterföljande omgången var nämligen inte särskilt imponerande då båda Norrköpings mål kom lite turligt, samtidigt som Värnamo var det lag som i mångt och mycket styrde spelet. Arnor Sigurdsson stod dock för två mål och är tillsammans med Kiese Thelin en av de hetaste anfallarna i ligan just nu. Det är högst tveksamt om Norrköping kan lyckas behålla honom under sommaren, men han kommer att vara en stor tillgång under våren åtminstone.

Mot Malmö så lär dock Norrköping få det tufft förmodligen. De lär inte vinna mittfältskampen och Malmö har lyckats kontrollera matcherna ganska bra hittills, utan att ösa in mål. Vi spelar därmed på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål för 2.33 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö & under 3,5 mål
Odds: 2.33
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:10, söndag 24 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+