Speltips Malmö – Värnamo 31/7: Måste vända trenden

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

Ett pressat Malmö är storfavoriter inför måndagskvällens möte mot Värnamo på Eleda Stadion.

Malmö - Värnamo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter tre raka matcher utan seger har Malmö börjat tappa mark i guldstriden, men Häcken gav dem en livlina tidigare under omgången då Elfsborg åkte på en förlust på Bravida Arena. Men det gäller för Malmö att ta tillvara på den chansen nu och ta tre poäng mot Värnamo på hemmaplan, vilket kan krympa avståndet till en poäng upp till serieledarna från Borås.

Malmö har haft tydliga problem med att anpassa sig efter att ha tappat sitt innermittfält under säsongen. De har inte alls sett lika dominanta ut som de gjorde under våren, men det finns onekligen oerhört mycket kvalitet i det här laget. Under sommaren har de också gjort ett flertal spännande värvningar och det känns som en tidsfråga innan de börjar leverera igen.

Sebastian Nanasi har tagit över rollen som spindeln i nätet på mittfältet från Anders Christiansen och har gjort det fantastiskt, men i nuläget har de inte riktigt någon som är särskilt effektiv framför mål. Isaac Kiese Thelin är inte i samma målform som i början, Taha Ali har fortfarande en del att jobba på i avsluten och Sebastian Jörgensen väntar fortfarande på sitt första mål i den himmelsblå tröjan.

Med det sagt borde de nog ha lyckats vinna mot AIK senast och det är svårt att se något annat än en seger på hemmaplan mot Värnamo nu, vilket oddsen också antyder med knappa 1.30 gånger pengarna för hemmaseger.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo har inte gjort det lätt för storklubbarna

Det är svårt att inte imponeras av Värnamo, som vågar köra på sitt eget spel oavsett motstånd och som gör det väldigt bra, trots att de är en mindre klubb. De har lyckats ta ett par tunga skalper under säsongen och har sett bra ut sedan återstarten, inte minst senaste veckan då de besegrade Häcken på Finnvedsvallen med 1-0.

De har alltså en tung seger mot ett topplag i ryggen inför måndagens möte. Men innan uppehållet så var det inte mycket snack då de förlorade mot just MFF med 1-3, trots att de lyckats ta en tidig ledning.

Värnamo har i alla fall fem poäng ned till AIK på negativ kvalplats i nuläget och har därmed lite marginal ned till bottenstriden. De går in i en match utan något att förlora i stort sett, och lär vara stärkta av att de lyckades hålla MFF till två mållösa kryss under fjolårssäsongen.

De nollade som sagt Häcken senast, och ett lite trubbigt Malmö kan nog få det tufft att få hål på Värnamo om första målet inte kommer tidigt. Malmö ska ha det som krävs för seger oavsett, men jag tror inte på ett målkalas och därmed kombinerar vi den raka ettan med ett spel på under 3,5 mål för 2.12 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö & under 3,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 31 juli
TV: 
Stream:  viaplay logocmoresport logo