Speltips Mjällby – AIK 13/9: Försvarsstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 11 september 2021

Ett Mjällby på uppgång tar emot ett ruggigt formstarkt AIK i den 18:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas den 13 september 2021 med avspark kl 19.00.

Mjällby – AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har sett allt bättre ut sedan Anders Torstensson tog över huvudansvaret i början av augusti. Han klev in i ett läge där laget förlorat fem raka matcher och sedan dess har man kryssat två, förlorat en och vunnit en match.

Man kryssade först borta mot Örebro trots att man var en man mindre från minut 27. Därefter mötte man Djurgården både hemma och borta där man först föll med 1-0 i Sölvesborg och sedan spelade 0-0 på Tele2.

Senast tog man så sin första seger i Allsvenskan efter 11 raka matcher utan vinst. Man besegrade då bottenkonkurrenten med 2-0 borta och tog tre oerhört viktiga poäng. Därmed står man på 15 poäng efter 17 omgångar.

Trenden är positiv för Mjällby men man är inte i närheten av det flow som AIK är inne i. Solnalaget laget kommer till den här matchen med fem raka segrar i Allsvenskan och på de åtta senaste har man endast tappat två poäng.

Man har nu två raka hemmamatcher bakom sig där man besegrat Häcken med 2-1 och senast Örebro med 2-0. Kristoffer Nordfeldt har vaktat kassen i båda de matcherna och med den förstärkningen ser man än starkare ut bakåt.

På de åtta senaste matcherna har man bara släppt in fyra mål och mycket talar för att man kommer bli än svårare att få hål på framöver med en sådan klassmålvakt längst bak.

På AIK:s skadelista finns fortsatt Jetmir Haliti medan Mjällby lär få klara sig utan Sam Johnson och Taylor Silverholt.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby säljer sig dyrt

Försvarsspelet är nyckeln till AIK:s framgångar så här långt och detsamma kan sägas om Mjällbys uppryckning sedan Torstenssons tillträde. Han har formerat en 5-3-2-formation som givit laget trygghet bakåt och nu har man hållit nollan i de två senaste matcherna, vilket ytterligare förstärkt självförtroendet ur den aspekten.

Mjällby har släppt in 19 mål på 17 matcher så här långt och med det är man ganska klart mycket bättre än de övriga bottenlagen. Sedan tränarskiftet har man ytterligare stärkt de defensiva grunderna och det kan mycket väl vara rätt väg att gå för att undvika nedflyttning.

Både AIK och Mjällby har dock en del övrigt att önska när det kommer till det offensiva spelet. Om AIK ska ha chans på guldet krävs det nog lite till om man ska fortsätta vinna den här typen av matcher där man förväntas vara spelförande. Samtidigt har de vunnit guld förr med samma typ av fotboll och när de når den här sortens positiva momentum är de alltid väldigt svårstoppade.

Oavsett så är den här matchen svårare än vad den ser ut att vara för AIK:s del om vi ser till tabelläget. Mjällby är på gång och de är starka hemma på Strandvallen. De lär sälja sig dyrt här.

AIK är förstås rättmätiga favoriter, men framförallt är det väldigt mycket som talar för att det här kommer att bli en målsnål tillställning. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål till 1.72 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 13 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: