Speltips Mjällby – AIK 30/10: Tuff måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 30 oktober 2022

AIK behöver få med sig full pott från Strandvallen mot ett tufft Mjällby för att ha en chans att nå Europa.

Mjällby - AIK

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Endast nya spelare. Få 100% upp till 1 000 kr i bonus på din första insättning. Min. insättning 100 kr. 35x omsättningskrav. Bonusen är giltig i 60 dagar. | Regler & Villkor gäller

Mjällby såg ut att ha checkat ut för säsongen efter sex raka matcher utan vinst där de stod för en och annan plattmatch. Men de har vaknat till liv i de två senaste omgångarna och ännu har de en viktig roll att spela i hur den här säsongen slutar. AIK har i sin tur hamnat i en tuff sits där tredjeplatsen kommer att bli svår att nå och måste få med sig en vinst från Strandvallen för att ha någon chans kvar i den sista omgången.

Under Mjällbys 0-3-förlust mot Hammarby på Tele2 så såg de ut att ha tankarna på julledigheten redan, men det följdes upp av en tung bortavinst på Guldfågeln och en överkörning av ett Varberg som kämpar nere i bottenstriden. Det var Kalmars första förlust sedan mitten av augusti och deras första förlust hemma på Guldfågeln sedan i april. Mjällby är med andra ord en väldigt tuff motståndare när de vill och när deras spel sitter.

De har fortfarande alla möjligheter att försöka sno åt sig en plats på den övre tabellhalvan och lär inte ge AIK något gratis när de gästar Listerlandet. AIK är dock alltjämt favoriter inför söndagens möte, men det är ofta en roll som passar Mjällby som ofta presterar bra mot topplagen på Strandvallen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK måste vinna för att ha en chans på topp tre

Det såg väldigt bra ut för AIK:s del efter derbyvinsten mot Djurgården. Men det har följts upp av två raka förluster, vilket gör att de numera ligger tre poäng bakom Hammarby och ett bakom Kalmar, som båda möter varandra i den näst sista omgången. Det ska därmed mycket till för att AIK ska lyckas kliva förbi i tabellen, inte minst då båda lagen ovanför dem möter de två lagen längst ned i tabellen i den sista omgången.

Man kan inte vara för hård mot AIK efter deras två förluster dock. Matchen mot Häcken var jämn och Hisingsklubben kunde avgöra med en man mer framåt slutet och därmed fortsätta sin fina vinstsvit. I den senaste omgången mot Blåvitt så var det verkligen ingen lätt matta att spela på på Gamla Ullevi och IFK Göteborg drog tillslut det längsta strået i klassikermötet.

AIK bör ses som favoriter på söndag, vilket även är fallet hos spelbolagen, men det lär hursomhelst inte bli lätt mot ett Mjällby som verkar ha vaknat till liv och har tryckt in sex mål i deras två senaste matcher.

Det är inte helt lätt att sia kring resultatet här, men det har i alla fall varit en del mål när båda lagen har spelat på senaste. AIK har släppt in mål i fem av deras senaste sex matcher, och Mjällby har inte hållit nollan under samma period. Ett spel på att båda lagen gör mål ser därmed inte helt fel ut för de 1.87 som Mr Green erbjuder.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.87
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: