Speltips Mjällby – Degerfors 16/4: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 16 april 2023

Mjällby återvänder till Strandvallen där de ställs mot Degerfors i ett på förhand intressant möte under söndagen.

Mjällby - Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har nog inte gått någon förbi att Mjällby har imponerat under försäsongen och att de har ett intressant lag i år. Detsamma går dock att säga om Degerfors, som känns snäppet vassare än under fjolåret. Båda lagen kommer från vinster i den senaste omgången och ställs här inför en intressant värdemätare i den tredje omgången.

Mjällby inledde säsongen med att lite oväntat tappa poäng hemma mot Varberg efter att de okaraktäristiskt nog tappade en 2-0-ledning i andra halvlek. Men de lyckades studsa tillbaka borta mot Värnamo i den andra omgången och tog en viktig 1-0-seger i matchen som spelades i Borås.

Defensivt så ser de oerhört skärpta ut och de spelar verkligen som ett kollektiv, som den här säsongen har lyckats behålla flera duktiga spelare. Dessutom så har nyförvärven kommit in och levererat direkt. Colin Rösler har sett väldigt stabil ut i mittlåset och Arvid Brorsson, som värvades in från Örgryte, har lite oväntat kommit in och levererat två mål direkt från sin position som defensiv mittfältare.

Då de saknar Silas Nwankwo i anfallet så har det varit bra att målen kommit på annat vis och de saknar fortsatt också Otto Rosengren och Noel Törnqvist i mål inför matchen mot Degerfors.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors ser spännande ut i år

I vanlig ordning så förlorade Degerfors borta mot Hammarby i öppningsomgången, men de har haft förtvivlat för just Bajen sedan de kom upp i allsvenskan. Det såg betydligt bättre ut hemma mot Halmstad i den följande omgången där de lyckades vända ett tidigt 0-1-underläge till en övertygande 3-1-seger.

De såg bra ut offensivt och är väldigt farliga i omställningarna, vilket lag har fått erfara i både cup- och ligaspel hittills. Vinsten innebar också att de förlängde sin obesegrade svit hemma på Stora Valla, där de har varit oerhört starka under en lång tid. De har inte förlorat där i tävlingssammanhang sedan Malmö kom på besök förra maj, vilket är oerhört imponerande för en klubb av Degerfors storlek.

Men söndagens match kommer att spelas på Strandvallen och där är det Mjällby som gäller som favoriter. Det lär inte bjudas på alltför många kontringsmöjligheter nere på Listerlandet och ett lite trubbigt Mjällby med sin stjärnanfallare borta lär inte försöka bjuda på någon öppen matchbild. För 1.94 gånger pengarna hos Coolbet så spelar vi därmed på under 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 16 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+