Speltips Mjällby – Degerfors 23/7: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2022

Mjällby möter nästjumbon Degerfors på Strandvallen i lördagens sena match från allsvenskan.

Mjällby - Degerfors

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir ett intressant möte från den nedre tabellhalvan då Mjällby och Degerfors drabbar samman på lördagen. Mjällby har haft en betydligt bättre säsong än gästande Degerfors hittills och är klara favoriter till att ta tre poäng på hemmaplan.

Mjällby har även i år slagit över sin egen vikt i många matcher och har med jämna mellanrum tagit poäng mot flera av seriens tuffaste lag. Många av lagets vinster kom dock tidigt på säsongen, medan de på senare tid har fått dela på poängskörden alltsomoftast.

Att de bara har förlorat en av sina fem senaste matcher med spelschemat: Kalmar, Norrköping, AIK, Häcken och IFK Göteborg är dock fortsatt imponerande. Men känslan är att de trivs som allra bäst när de får förlita sig på sin starka defensiv och agera underdog.

Mot de övriga fyra lagen bland botten fem så har Mjällby bara vunnit en av dessa matcher. Men frågan hur bra Degerfors kan stå upp nu på lördag.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Degerfors har börjat spela mer målsnåla matcher

Degerfors har fått med sig ett par starka kryss sedan återstarten mot AIK och Norrköping, men utöver dessa matcher så duggar poängen inte tätt. De enda två matcher de har vunnit under säsongen har varit mot bottenkonkurrenterna Sundsvall och Helsingborg, utöver det så har det varit tio förluster och mycket pekar på att Degerfors mycket väl kan få det tufft att stanna kvar i högstaligan.

Mot ett Mjällby som inte trivs lika bra som den spelförande favoriten så är det inte orimligt att tänka att Degerfors har en chans till helgen. Men Diego Campos, som har varit en av få ljuspunkter i år, är avstängd inför mötet och Abdelrahman Saidi är numera såld till Hammarby. Det är alltså ett försvagat Degerfors som inte har varit särskilt heta på bortaplan.

Båda resultaten de har fått med sig på senaste har varit hemma på Stora Valla och Mjällby går också rätt och riktigt in som favoriter inför mötet. Oddsen på den raka ettan är däremot inte särskilt lockande och istället kikar vi på ett målspel här.

Över- och underspel står i stort sett helt jämnt inför matchen, trots att båda lagen har spelat relativt målsnåla matcher på senaste. För Degerfors så har underspelet suttit i de fem senaste matcherna, medan det har suttit i sju av Mjällbys senaste åtta. När Degerfors, som har släppt in näst flest mål i allsvenskan, spelar så är kanske inte underspelet det första man dras till, men för 1.93 hos Mr Green så känns det ändå lockande med tanke på förutsättningarna inför matchen.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.93
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: