Speltips Mjällby – Degerfors 3/5: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 3 maj 2021

Risken är överhängande att det blir bottenstrid för Mjällby AIF och Degerfors IF under den här säsongen i Allsvenskan.

Mjällby AIF - Degerfors IF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två allsvenska matcher på måndagskvällen och det är givet att mötet uppe i Stockholm, mellan Djurgården och Malmö FF, är det möte som hamnar i fokus. Men det ska spelas en match till som faktiskt får det att kittla en del.

Förra säsongens stora utropstecken, Mjällby AIF, spelar då hemma mot nykomlingarna Degerfors IF, som efter två raka förluster tog sina första poäng tack vare 3-2 borta mot IFK Göteborg i den senaste omgången.

Det var ett riktigt bra Degerfors i den matchen, mycket tack vare en påtaglig effektivitet i offensiven. Det är som sagt ett lag som har en hög högstanivå, men som också läcker ordentligt. Totalt fem insläppta mål på tre omgångar bådar inte särskilt gott.

Nu spelar man borta mot ett Mjällby som man inte spelat mot sedan 2019, då båda lagen låg i Superettan. Då vann lagen sitt respektive hemmamöte och faktum är att det sedan 2008 funnits sex möten mellan lagen, där man bekvämt nog vunnit vartannat.

Min känsla är också att det här är två ganska jämna lag den här säsongen. Mjällby AIF har två raka förluster mot potentiella topplag, på bortaplan, efter 0-0 hemma mot Varberg i premiären. Det gör att det plötsligt är lite press på laget.

Bättre förutsättningar nu

0-0 hemma mot Varberg i den allsvenska premiären var en stor överraskning med tanke på att det egentligen är två offensivt starka lag, men det blåste något otroligt under matchen, något som gjorde det lite väl svårt att spela en vägvinnande offensiv fotboll.

Å andra sidan har Mjällby tre raka mållösa matcher under säsongsinledningen och visst finns det en viss oro inför fortsättningen på säsongen. När ska det lossna?

Men nu möter man ett erkänt svagt defensivt lag, med en stark offensiv anda och som tänker gå för att vinna även på Listerlandet, någonting som lär passa Mjällby ganska bra.

Vidare är de vädermässiga förutsättningarna mer överkomliga den här gången och det talar för att vi får se en offensiv match med två bra offensiva lag.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger smeten hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,74
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, måndag 3 maj 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: