Speltips Mjällby – Djurgården 15/8: Tillbaka upp på hästen

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2021

Djurgården besöker Strandvallen där Mjällby väntar och hoppas kunna börja plocka trepoängare igen.

Mjällby - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter förra helgens derbyförlust så är Djurgården verkligen i behov av en trepoängare för att få upp självförtroendet igen. Det var inte det att de spelade dåligt under matchen mot AIK, de såg pigga ut och vid 1-1 tryckte de på för ett ledningsmål.

Det var de fasta situationerna som sänkte Djurgården och laget som bara hade släppt in åtta mål totalt under säsongen inför derbyt släppte plötsligt in fyra under en och samma match. Stockholmarna har tveklöst tränat fasta situationer i veckan då AIK verkligen gav dem en läxa och trots att Djurgården haft en fantastisk säsong hittills så var det flera kritiska röster efter AIK-matchen.

Nu möter de ett förstärkt Mjällby som är nästjumbo på en gräsplan nere i Blekinge och har allt att förlora egentligen. Uttrycket att det går snabbt i hockey kan appliceras även på fotboll och skulle de tappa poäng här så skulle kritiken inte låta vänta på sig.

De är dock det klart bättre laget på söndag och är favoriter till att återgå till vinnarspåret. Även om det är surt att de genom sämre målskillnad förlorat ligaledningen sedan förra helgen till Malmö så har skåningarna fortsatt Europaspel på schemat då de slog ut Rangers senast och Djurgården kommer att få fler chanser att återta den om de fortsätter att spela som de gjort.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förändringar i Mjällby

Succélaget från ifjol är som bortblåst och Mjällby har inte vunnit på nio raka matcher nu i seriespelet. I början av månaden fick tränarduon Cristian Järdler och Alf Westerberg gå och har ersatts av Anders Torstensson vars enda tränargärning tidigare var när han tränade Mjällby under 2013.

Förändringar behövdes göras och med tränarbytet samt ett par förstärkningar till truppen så ska Mjällby nog kunna klättra upp från nedflyttningsplatserna om allt vill sig väl. Amin Sarr har varit ett väldigt välbehövligt tillskott till offensiven där även den före detta Djurgårdsanfallaren Sam Johnson även ansluter nu. Sist men inte minst lånas även Elias Andersson från Djurgården, vilket kan hjälpa till att lyfta laget.

Det är framförallt i anfallet som Mjällby har brustit då de haft förtvivlat svårt att lägga mål och har behövt kämpa väldigt för att få in bollen i nät. I övrigt har spelet inte varit så dåligt och många av deras förluster har varit med ganska liten marginal. De har mer att ge i det här laget vilket syntes i deras 2-2 resultat mot Örebro senast där de trots att de var en man mindre i nästan hela matchen ändå lyckades kvittera två gånger om för att säkra en poäng på bortaplan – deras första poäng sedan Allsvenskan startade igång igen efter EM.

Det återstår dock att se huruvida Torstensson kan förvalta spelarmaterialet på ett bra sätt under säsongen. Förra gången det bar av så blev han tillslut avsatt av att spelarna vände sig mot honom och lyckades få bort honom från klubben och sedan dess har han inte varit tränare för något annat lag.

Det är dock snart tio år sedan och med offensiva förstärkningar för Mjällbys del och Jacob Une Larsson avstängd för Djurgårdens del så kan Mjällby kanske ändå hota ligatvåan här. Djurgården har haft problem på gräs under säsongen och det känns som att spelvärdet ligger hos hemmalaget här. För 2.08 gånger insatsen rekommenderas alltså Mjällby +0,5 asian hos No Account Bet då de mycket väl kan överraska här.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby +0,5 asian
Odds: 2.08
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: