Speltips Mjällby – Djurgården 30/7: Tuff bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2023

På söndagseftermiddagen drabbar Mjällby och gästande Djurgården samman nere på Strandvallen.

Mjällby - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Kort efter att Djurgården inledde sitt Conference League-kval i torsdags så är det dags för en lurig bortamatch på Strandvallen mot ett Mjällby som alltid bjuder på tufft motstånd. Det har varit ett par tunga resultat för Djurgården inom loppet av en vecka och då mycket fokus lär ligga på torsdagens retur så känns det långt ifrån självklart att de kommer kliva in på Strandvallen och ta tre poäng på söndag.

Det har varit höga toppar och djupa dalar för Mjällby den här säsongen, men i vanlig ordning ligger de stabilt kring mittenskiktet av tabellen oavsett. Anders Torstenssons manskap har i alla fall sett bra ut efter återstarten, trots att de har fått klara sig utan sina sålda stjärnskott. Veteranen David Löfquist har verkligen presterat under senare veckor och Jacob Bergström kan nog bli en lyckad värvning. Han har hämtats tillbaka från Djurgården och presenterade sig direkt för sin nygamla publik genom att trycka dit ett avgörande mål mot Sirius.

Segern mot Malmö för tre omgångar sedan var oerhört imponerande, men de togs snabbt ned lite på jorden efter förlusten hemma mot Norrköping därefter. Men det var två straffar som blev tungan på vågen i den matchen och Mjällby lär nog inte skänka bort en seger på samma vis här. Mjällby har ett bra facit mot Djurgården – inte minst på Strandvallen – och ska absolut inte underskattas på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har varit svaga på bortaplan

Även Djurgården såg ut att ha kommit igång efter återstarten då de radade upp tre raka vinster och började haka på i toppstriden. Anmärkningsvärt nog tog de sin första (!) seger på bortaplan för säsongen mot Värnamo nu i juli. Den imponerande segern mot Malmö därefter följdes emellertid upp av en 0-4-överkörning från Elfsborg och en frustrerande 1-2-förlust mot Luzern i Conference League-kvalet.

För en dryg vecka sedan var Djurgården fortfarande obesegrade på hemmaplan, men har alltså nu åkt på två raka förlusten framför hemmapubliken. Det ska dock sägas att de förtjänade mer i mötet mot schweizarna. De skapade ett flertal vassa chanser som de inte kunde förvalta och istället var det Luzern som kunde sätta dit ledningsmålet och ta med sig ett väldigt bra resultat hem inför returen.

Musa Gurbanli har inte riktigt fått den start han hoppats på och Djurgården har inte riktigt fått målskyttet att stämma under de två senaste matcherna. Då kan det bli tufft att få hål på Mjällby på Listerlandet. För hemmalagets del är det ett väldigt fint läge att möta Djurgården då matchen klämts in mellan dubbelmötet mot Luzern. För 1.78 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att ett formstarkt Mjällby lyckas ta poäng med dubbelchans 1X.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 30 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+