Speltips Mjällby – Göteborg 30/8: Sällan mållösa

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IFK Göteborg har inte vunnit en allsvensk match sedan omgång 5 och nu väntar en svår bortamatch mot Mjällby. Krysset ligger nära till hands här men båda lagen har också varit målglada på sistone och ur det faktumet gräver vi fram det bästa spelvärdet på den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Blåvitt har nu tolv raka matcher utan vinst i seriespelet då man i vanlig ordning fick med sig ett kryss i bortamötet mot Djurgården i lördags. Det var lagets åttonde oavgjorda match under den segerlösa sviten och totalt den tionde över hela säsongen.

För en gångs skulle lyckades man i alla fall ta ledningen i den här matchen, en 1-0-ledning som stod sig till halvtid men som Djurgården snabbt vände till 2-1 i början av andra halvlek. Göteborg brukar inleda svagt men avsluta starkt och det gjorde man även i den här matchen då Alexander Farnerud lyckades kvittera i den 87:e minuten.

Mjällby AIF är på betydligt säkrare mark i tabellen då man ligger på en stabil åttonde plats, sju poäng före IFK Göteborg efter sjutton spelade omgångar.

Nykomlingen Mjällby kommer från en imponerande 4-1-seger borta mot Kalmar där, visserligen, de tre sista målen från 1-1 till 4-1 kom i matchens slutminuter. Men likväl ett styrkebesked precis som den föregående 2-2-matchen mot Malmö FF.

Rakt spel och mål i plural förväntas

Nyförvärvet Pontus Wernbloom fick göra en efterlängtad comeback för sitt IFK Göteborg då han spelade den sista dryga halvtimmen mot Djurgården senast. Han bytte av Christian Kouakou och tog rollen som nia, vilket innebär en ganska stor skillnad i fråga om vad han erbjuder för kvaliteter längst fram.

Om han är fit for fight lär han starta i den här matchen mot ett fysiskt starkt Mjällby och det ger förstås betydligt mer tyngd i straffområdet, vilket lär innebära fler inlägg och generellt ett rakare spel.

Blåvitt är bättre än vad tabellen visar men spelet i straffområdena har varit lagets akilleshäl och det är ju som bekant där som fotbollsmatcher oftast avgörs. På så vis kan Wernbloom komma att bli väldigt viktig nu när läget börjar bli prekärt. Det samma gäller också Sebastian Eriksson som även han är tillbaka i den blåvita tröjan.

Mjällby har bara förlorat 1 av de 7 senaste matcherna och man är en ovanligt bra nykomling. 4 av dessa matcher har dock slutat oavgjort och ser man till den statistiken i kombination med Blåvitts alla kryss är det en hel del som talar för att det kommer sluta oavgjort även i den här matchen.

Mjällby har också gjort mål i de 7 senaste matcherna och Göteborg har gjort mål i de 5 senaste matcherna. I samtliga dessa 12 matcher har också båda lagen gjort mål.

Oddsen på att båda lagen gör mål är därför ganska låga, cirka 1.73 gånger pengarna. Det är en klart sannolik utgång men spelet över 2.5 mål ger nästan 2 gånger pengarna och känns därför något mer spelvärt.

Det har blivit över 2.5 mål i Mjällbys 4 senaste matcher samt i 5 av Göteborgs 7 senaste matcher och det tror jag att det blir även i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 30 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo