Speltips Mjällby – Göteborg 5/9: Målsnåla lag

Martin Efvergren Publicerat: 5 september 2022

Mjällby AIF gästas av IFK Göteborg i den 21:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 5 september 2022 med avspark kl 19:00.

Mjällby – Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby AIF är kanske allsvenskans mest positiva överraskning så här långt. De inledde säsongen starkt och har sedan bitit sig fast på den övre halvan av tabellen på ett imponerande sätt.

Många trodde nog att de skulle bli ett mer offensivt och frejdigt spelande lag när Andreas Brännström tog över rodret i vintras. Man har nu blivit ett mer bolltryggt lag, men den defensiva organisationen är alltjämt Mjällbys främsta styrka.

Det fick, om inte annat, Helsingborg känna på då Mjälllby höll nollan på Olympia förra helgen. Som så många gånger förr den här säsongen kunde man sedan ro hem samtliga poäng efter ett sent 1-0-mål inprickat av Herman Johansson.

Brännström brutna kontrakt stör

Efter 20 spelade matcher står IFK Göteborg på 33 poäng. Man är därmed två poäng före Mjällby inför det här mötet.

Blåvitt har haft en fin utveckling den här säsongen. Från att, till stor del, ha gnetat sig till poängen under våren har det spelmässigt sett allt mer intressant ut.

Inför hemmamötet mot Sirius förra helgen hade man dock både gått mållösa och förlorat i två raka matcher mot Hammarby och Kalmar. Därför var det nog viktigt att man lyckades hitta tillbaka till vinnarspåret efter att Marcus Berg gjort båda målen i segern med 2-0.

Mjällby och IFK Göteborg möttes senast på Gamla Ullevi i mitten av juli och det blev då en jämn batalj som slutade 1-1. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna där hemmalaget gäller som knappa favoriter.

Andreas Brännström har den gångna veckan ryktats vara på väg bort från klubben och i fredags meddelades att han brutit sitt kontrakt, men att han kommer att leda laget säsongen ut. Det är förstås ingen positiv nyhet för Mjällby och det är inte otänkbart att det kan få en negativ effekt på spelargruppens hängivenhet.

Mjällby är hursomhelst allsvenskans målsnålaste lag och IFK Göteborg är trea i samma statistik. Mycket talar för att det här kommer bli en tät och målsnål tillställning och mitt spel blir att båda lagen inte kommer göra mål till 1.83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 5 september 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: