Speltips Mjällby – Hammarby 1/11: Inget målkalas

Martin Efvergren Publicerat: 1 november 2021

Milos Milojevic återvänder till Listerlandet då hans Hammarby IF ställs mot Mjällby AIF i den 26:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 1 november 2021 med avspark kl 19.00.

Mjällby – Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby AIF var riktigt illa ute fram till att Anders Torstensson klev in och styrde upp skutan åt rätt håll. Trots att man hade åtta raka matcher utan att släpp in något mål är man dock fortsatt, i allra högsta grad, involverade i kampen om att undvika ett kvalspel.

Efter dessa åtta raka matcher utan förlust åkte man, i den näst senaste omgången, på en 3-1-förlust hemma mot IFK Göteborg. En utvisning på Ivan Kricak efter en halvtimmes spel påverkade förstås det resultatet.

I torsdagens bortamöte mot IFK Norrköping var man också illa ute då man låg under 2-0 med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid. Då vaknade Mjällby och vände till 2-2 efter att Amin Sarr kvitterat på tilläggstid.

Det var ju Milos Milojevic som förde detta Mjällby till Allsvenskan för tre år sedan och nu återvänder han med sitt Hammarby i en match där mycket står på spel.

Hammarby har med sina tre raka segrar lagt in en spurt som ger att man fortsatt har allt att spela för. En topp-3-placering är inom fyra poängs räckhåll och fortsätter man på inslagen vinststig kan det faktiskt bära hela vägen.

I torsdags slog man Sirius med 1-0 borta och dessförinnan hade man besegrat både AIK och Östersund med uddamålet.

Khalili, Fjöluson och Selmani missade senaste matchen och är fortsatt osäkra kort. Hos Mjällby saknas Carlius och Petersson.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många hållna nollor

Allsvenskan är olidligt spännande när allt nu ska avgöras. Fortfarande kan en handfull lag vinna och lika många riskerar ett ångestfyllt kvalspel för att överleva.

Mjällby och Hammarby befinner sig i olika ändar av detta spektra och förutsättningarna borde kanske tala till Bajens fördel. Deras press är mer positivt laddad men samtidigt lär Mjällby komma med en ganska bra känsla. De svarade för en heroisk vändning senast och de har varit ruggigt stabila under en längre tid.

Hammarby står emellertid som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.28 gånger pengarna.

Det var också Hammarby som gick segrande när lagen senast möttes på Tele2 Arena i omgång 2. Man vann då med 2-0 men sedan dess har mycket hänt. Båda lagen har, bland annat, bytt tränare och när de nu möts på Strandvallens gräsmatta ser förutsättningarna annorlunda ut.

Mjällbys otroliga svit utan insläppta mål är bruten men man är fortsatt ett lag som är väldigt svårforcerade. Med totalt 24 insläppta mål är man bättre än de flesta av topplagen, bland annat Hammarby som släppt in 33 mål.

Men defensivt ser det allt bättre ut Milojevics lag. Man har hållit nollan i 4 av de 7 senaste matcherna i Allsvenskan och jag tycker att mycket talar för att det här kommer bli en målsnål tillställning.

Till 2.05 gånger pengarna spelas därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 1 november 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: