Speltips Mjällby – Hammarby 27/8: Tufft motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

Mjällby tar emot Hammarby på Strandvallen på söndag i en intressant match från den övre tabellhalvan.

Mjällby - Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför omgången är det bara en poäng som skiljer dessa båda lagen åt. Senaste helgen kunde Hammarby kliva förbi dem i tabellen. Mjällby har emellertid chansen att ändra på den saken framför hemmapubliken på Strandvallen, men det är i stort sett helt jämnt hos spelbolagen inför matchen, med en väldigt knapp lutning åt Hammarby.

Mjällby har varit relativt ojämna hela säsongen, men kan på en bra dag vinna mot vilket lag som helst, vilket de har bevisat flera gånger om. I deras senaste match på Strandvallen tog de sin andra trepoängare för säsongen mot Malmö. Då stod de för en fantastisk försvarsinsats mot deras största rivaler.

På deras fem senaste matcher har de tre segrar, och de två förlusterna har kommit mot Djurgården och Elfsborg. Mot Djurgården borde de nog ha fått med sig poäng, men mot Elfsborg märktes det att de nyligen hade stått för en urladdning mot Malmö och att det inte riktigt var samma Mjällby som dök upp på Borås Arena.

Formen är i alla fall någorlunda god, och de besegrade faktiskt Hammarby hemma i cupen tidigare under säsongen. På senare tid har det dock framförallt varit på bortaplan som trepoängarna har kommit.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har sett bättre ut på senaste

Även om Hammarby åkte ut mot Twente i Conference League-kvalet visade de att de kunde hade ytterligare en nivå som vi knappt har fått se under säsongen. De bar med sig den nivån i mötet mot Elfsborg i omgången därpå och tog en tung skalp mot ett toppmotstånd. Bajen har lyckats klättra upp på den övre tabellhalvan och ser av allt att döma ut att stanna där, då spelet har sett bättre och bättre ut under säsongens gång.

Man kan dock inte påstå att de imponerade borta mot det formsvaga Kalmar i den förra omgången. Det blev till slut en mållös match där inget av lagen skapade särskilt mycket, men Hammarby kunde i alla fall höja sig något i andra efter en väldigt blek första halvlek.

Det ska påpekas att sju av Hammarbys åtta segrar har kommit hemma på Tele2, och att de återkommande har haft problem med att få med sig resultat på bortaplan – och de har fortfarande inte vunnit en match på gräs i år.

Mot ett Mjällby som bör ha hunnit ladda upp batterierna igen så kommer det inte att bli en lätt match, och jag tror att listerlänningarna kommer att få med sig något på söndag åtminstone. Vi kombinerar därmed dubbelchansen 1X med under 3,5 mål för 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+