Speltips Mjällby – Hammarby 28/6: Dags för nykomlingen

Simon Pålsson Publicerat: 28 juni 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Mjällby AIF har haft en tung inledning på säsongen – trots flera starka insatser. Nu kanske man kan ta poäng mot Hammarby den 28 juni 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Mjällby AIF är ett av få lag som har lyckats med bedriften att ta sig upp från Division 1 hela vägen upp till den allsvenska fotbollen igen på bara två år. Det gör att man nu gäller som nykomlingar i den här allsvenska säsongen.

Som för många andra nykomlingar är det en tuff omställning direkt, men Marcus Lantz har sannerligen fått ordning på sitt lagbygge, med många framstående spelare. Ett par sådana är David Löfquist, som såg ruskigt stark ut mot IFK Göteborg senast.

Men trots att laget har gjort idel starka insatser står man bara på en poäng efter tre omgångar. Däremot är man vidare till semifinal i Svenska Cupen – och ska där försöka slå Malmö FF för att gå till final. Det blir en speciell nöt att försöka knäcka för laget.

Nu väntar Hammarby, ännu en svår motståndare, men här tror vi att hemmalaget kan ha nytta av att man spelar just nu på hemmaplan. Det är nämligen så att gräs inte är ett underlag som passar Hammarby, och det gör förmodligen inte blåsten som kan finnas på Strandvallen heller.

En svängig historia

Hammarby åkte på en ordentlig käftsmäll i sin senaste allsvenska match när man föll med 2-0 mot AIK i derbyt, och sedan föll man också ihop mot IFK Göteborg i cupkvarten senast. Då valde man dock att vila ett par spelare som nu kommer att vara mer fräscha här – även om laget fick spela förlängning och totalt 120 minuter fotboll den gången.

Däremot ska man ha med sig att det här är två lag som sällan har spelat mot varandra i tävlingssammanhang, då man helt enkelt sällan legat i samma serie. Det gör att vi inte kan vara säkra på att Hammarby vet vad som väntar på Listerlandet. Det är helt klart en av de svårare bortaresorna för många lag eftersom det ligger så avskilt.

Mjällby AIF har varit starka så här långt och vi tror att man fortsätter på det, med flera kontringsstarka spelare som kan slå om på ett offensivt Hammarby. Mål känns väldigt nära till hands.

Över 2,5 mål spelas till 1,74 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 28/6
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo