Speltips Mjällby – Helsingborg 1/5: Defensivt stabila

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2022

Den oväntade ligatrean Mjällby välkomnar Helsingborg till Strandvallen under söndagseftermiddagen.

Mjällby - Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att Mjällby inför säsongen hade blivit av med flera nyckelspelare i framförallt defensiven samt deras tränare så har de överraskat och öppnat säsongen väldigt starkt. Andreas Brännström har satt pusselbitarna på plats och har under kort tid lyckats återuppbygga den starka defensiva stomme som gav Mjällby så mycket framgång under den senare hälften av säsongen ifjol.

Tio poäng på fem matcher såhär långt är ett fantastiskt resultat med tanke på att de mötte Elfsborg, Djurgården och Hammarby i de tre inledande omgångarna. Hemma på Strandvallen har de också tagit full pott hittills mot Djurgården och Sirius samtidigt som de ännu inte har släppt in mål hemma.

Deras facit med fyra hållna nollor i de fem första omgångarna är verkligen ett styrkebesked. Carlos Gracia har varit strålande som försvarsgeneral och den nya förstamålvakten Samuel Brolin har verkligen imponerat stort och har lyckats fylla Carljohan Erikssons stora skor från fjolårssäsongen.

Mjällby är starka på hemmagräs och har här chansen att fortsatt hänga med i toppen då de möter nykomlingen Helsingborg i den sjätte omgången. Vi får se hur länge Mjällbys fina svit håller i sig.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg har börjat plocka poäng

Efter en lite motig start så verkar Helsingborg tillslut ha kommit igång lite i Allsvenskan under de två senaste omgångarna. De inledde med tre raka förluster, men tog därefter en blytung seger hemma mot Elfsborg innan de fick med sig ett kryss hemma mot Häcken.

Häcken borde egentligen ha kunnat avgöra matchen tidigare och hade flera bra chanser att utöka, men istället så kunde Helsingborgs Charlie Weberg kvittera på en fint slagen frispark i den 97:e minuten och säkra skåningarnas fjärde poäng för säsongen.

De är fortfarande kvar kring botten av tabellen, men Helsingborg har trots allt visat att de besitter viss kvalitet. Taha Ali har varit väldigt bra under säsongsinledningen och mycket av deras offensiv går genom honom. Tyvärr så har fjolårets skyttekung Anthony van den Hurk inte levererat alls hittills, men där borde de ha ett sparkapital inför resten av säsongen.

Helsingborgs poäng har bara kommit på hemmaplan hittills och jag tror att de kommer att få det svårt att få hål på ett defensivt starkt Mjällby på Strandvallen. Därmed tycker jag att oddsen ser väldigt lockande ut för att Mjällby ska vinna utan att släppa in mål för 2.75 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner mot noll
Odds: 2.75
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: