Speltips Mjällby – Kalmar 28/5: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 28 maj 2022

Mjällby AIF tar emot Kalmar FF i den tionde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 28 maj 2022 med avspark kl 15:00.

Mjällby – Kalmar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby AIF och nye tränaren Andreas Brännström fick en kanonstart på säsongen i Allsvenskan. Trots ett svårt spelschema hade man tagit nio poäng efter fyra matcher och man var med i toppen av tabellen.

Därefter har verkligheten, i viss mån, kommit ikapp laget. Man har bara tagit en poäng på de tre senaste och ligger just nu på en åttonde plats med 14 poäng efter nio spelade matcher.

MAIF kommer nu från en sämre insats på bortaplan mot GIF Sundsvall. Man blev då nollade mot en nykomling som släppt in väldigt många mål på sistone. Man var också väldigt nära att gå samma öde till mötes i den senaste hemmamatchen mot en annan nykomling. Värnamo hade då ledningen med 1-0 fram till matchens slutsekunder då Herman Johansson bjöds på ett friläge som han förvaltade till en kvittering.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka lag

Förra säsongens succélag Kalmar FF tycks kunna fortsätta på inslagen linje med samma goda resultat. Efter nio spelade matcher har man kammat hem 15 poäng vilket ger en femte plats i den något haltande tabellen.

KFF har ännu inte kryssat någon match utan har alltså vunnit fem och förlorat fyra. Av de fyra senaste matcherna har man vunnit tre och förlorat en och trenden är således positiv. Framförallt har man tagit två fina skalper på hemmaplan mot både Hammarby och senast Djurgården. I båda matcherna har man hållit nollan och i söndags avgjorde Lars Saetra på tilläggstid då man slog DIF med 1-0.

Kalmars senaste match på Strandvallen i höstas slutade dock med en ganska rejäl tilltvålning. Mjällby vann då med klara 4-0. Förra säsongens första möte vanns emellertid av KFF med 1-0 på hemmaplan.

Förutsättningarna är nu jämna men det är Henrik Rydströms manskap som har den bästa trenden. Kalmar gäller även som knappa favoriter hos spelbolagen då en rak tvåa ger omkring 2.32 gånger insatsen.

Vi har att göra med två possession-inriktade tränare som vill ha många spelare centralt på mittfältet. Rydström har kommit längre i sin process och kommer sannolikt vinna kampen om bollinnehavet. Mjällby är emellertid även skickliga i spelet utan boll och har precis som Kalmar bara släppt in åtta mål totalt. De har dock bara gjort ett mål framåt på de tre senaste matcherna.

Mycket talar för att det här kommer att bli en tät tillställning och det är låg utdelning på underspelen. Mitt spel blir istället att båda lagen inte gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 28 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: