Speltips Mjällby – Kalmar 3/7: Rivalmöte i sydost

Axel Sjödin Publicerat: 3 juli 2023

Mjällby ställs mot lokalrivalen Kalmar på Strandvallen i de båda lagens första match sedan återstarten.

Mjällby - Kalmar

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det förväntas bli en jämn tillställning på Strandvallen då Mjällby tar emot Kalmar i rivalmötet från sydostkusten. Trots att Kalmar stod för en betydligt bättre prestation under våren så är det Mjällby som gäller som knappa favoriter inför måndagskvällens möte, vilket blir den första sedan återstarten.

Mjällby hade en fantastisk säsongsinledning som de dessutom toppade med att ta sig till sin första svenska cupen-final i klubbens historia. Det var guld och gröna skogar nere på Listerlandet, men luften skulle så småningom gå ur dem lite framåt slutet av vårsäsongen. Efter finalförlusten mot Häcken blev det tre förluster på de fyra sista matcherna i allsvenskan, vilket gör att Mjällby inte riktigt känns lika heta längre.

Från och med nu kommer de dessutom att behöva klara sig utan sin unga stjärnduo i form av Noah Persson och Otto Rosengren som båda har lämnat boet för spel i Young Boys respektive Malmö. Trots att de båda var i ung ålder så höll de en hög klass och var båda nyckelspelare som initialt kommer att bli svåra att ersätta.

Matchen har i alla fall potential att få en matchbild som Mjällby trivs med, eftersom Kalmar gärna är det bollförande laget. Hemma på Strandvallen är Mjällby starka och defensiven lär nog fortsatt se stabil ut med deras säkra positionsspel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formen är bra för Kalmars del

Kalmar har som sagt imponerat under vårsäsongen och ligger i dagsläget på fjärde plats i tabellen, trots att lagen runt dem har spelat en match mer. De har en bra bit upp till topp tre, men det är trots allt en spännande säsong som väntar Kalmar, med Europaspel och tidiga framgångar i ligaspelet.

De avslutade också vårsäsongen starkt med tio poäng på de fyra avslutande matcherna i ett läge där de såg ut att börja halka nedåt i tabellen. Formen är det således inget fel på, vilket deras 3-0-vinst i träningsmatchen mot Halmstad också antyder.

Även efter uppehållet saknar de den skadade Carl Gustafsson, men i övrigt har de inga frånvarobekymmer. Det har börjat ryckas lite i deras anfallsstjärna Mileta Rajovic, men än så länge har de kvar honom i truppen – det kommer att bli intressant att se huruvida de väljer att hålla kvar i honom för att kunna satsa på Conference League-kvalet eller ej.

Kalmar känns som det starkare laget inför mötet och har till synes bättre form av deras rivaler. Utan Perssons inlägg från vänsterkanten känns Mjällby också aningen trubbigare framåt. Vi spelar därmed på att Kalmar vinner med insatsen tillbaka vid oavgjort för 1.91 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar – Draw no bet
Odds: 1.91
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 3 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+