Speltips Mjällby – Norrköping 11/7: Underlaget spelar roll

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2021

IFK Norrköping har historiskt svårt på gräs och gäller därmed inte som en lika given favorit som vanligt borta mot Mjällby AIF.

Mjällby AIF - IFK Norrköping

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det fanns många spelare på skadelistan inför matchen mot Malmö FF senast, men IFK Norrköping kunde trots det vinna matchen med 3-2 på hemmaplan mot serieledarna. Nu ska man ha tillbaka ett par av sina viktigaste spelare igen.

Allra viktigast är förmodligen anfallaren Samuel Adegbenro, som varit lagets bästa målskytt under vårsäsongen och som dessutom toppar den allsvenska skytteligan. Han hoppade in mot Malmö FF och väntas vara redo från start i den här matchen.

Tack vare tre poäng mot Malmö FF direkt i omstarten fick IFK Norrköping utan tvekan den start som man hade hoppats på, även om man kan tycka att två insläppta oroar en del. Det känns fortfarande som ett ganska skakigt lag bakåt.

Däremot har man fått fart på offensiven igen och det lagbygge som Rikard Norling har satt ihop ligger nu fyra i tabellen med 14 poäng. Det är kanske inte den här säsongen som man ska slåss om guld – men nu har man givit sig själva chansen när man hindrade Malmö FF från att rycka i toppen.

Inför mötet med Mjällby AIF tror jag alltså att vi får se ett starkare IFK Norrköping spelare för spelare – och nu är det väl bara underlaget som är en faktor. Traditionellt har man svårt för gräs. I årets enda gräsmatch föll man också borta mot bottenlaget Varbergs BoIS.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målspel i Allsvenskan

Mjällby AIF fick inte alls den omstart som man hade hoppats på i Allsvenskan, utan man föll mot IK Sirius med 2-1 i en ganska jämn historia. Det sena segermålet från Jacob Ortmark gav alla tre poäng till Uppsalalaget, men som matchen spelades kunde det ha slutat lite hur som helst.

Men en viktig sak att ha med sig är att Mjällby AIF fortsätter att släppa in lite för många mål och ser vi till Allsvenskan har man bara hållit nollan i två av sina nio matcher hittills. Det var bland annat den avslagna premiären, 0-0, hemma mot Varbergs BoIS.

Nu tror jag hur som helst att Mjällby AIF försöker ta kommandot i den här matchen och det gäller att gå ut med bestämdhet redan från första stund. Det vet vi att laget kan göra – och på hemmaplan är man historiskt bättre.

Över 2,5 mål spelas till 1.91 gånger insatsen hos William Hill. Det är ett spelbolag som passar väl för dig som älskar att spela på Allsvenskan.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.91
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: