Speltips Mjällby – Norrköping 16/7: Stärkt självförtroende

Axel Sjödin Publicerat: 16 juli 2023

Ett Mjällby med stärkt självförtroende efter den senaste omgången tar sig an Norrköping på Strandvallen under söndagen.

Mjällby - Norrköping

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Endast målskillnad skiljer dessa båda lag åt inför helgens omgång, då båda lagen står på 19 poäng vardera kring mitten av tabellen. Norrköping har haft en tydligt nedåtgående trend under ett par månader och riskerar nu att halka ännu längre ned i tabellen ifall de inte lyckas få med sig en seger i den tuffa bortamatchen på Strandvallen.

Mjällby må kanske inte ha varit lika starka hemma som de har varit tidigare år, men i den förra omgången visade de trots allt varför många lag ändå gärna inte har lust att möta dem. De tog en oerhört imponerande seger borta mot Malmö, vilket i många Mjällbysupportrars ögon är det viktigaste mötet på året.

Listerlänningarna gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning och Mamudo Moro borde nog egentligen ha lyckats utöka till 3-0 innan Malmö till slut fick in en reducering på tilläggstid. Det räckte dock inte till några poäng för Malmös del, och istället kunde Mjällby bärga en oerhört tung seger efter en period med blandade resultat.

De såg pigga ut även mot Kalmar i det första mötet sedan omstarten, men saknade skärpan för att avgöra matchen. Veteranen David Löfqvist har i alla fall verkligen klivit fram när han har behövts som mest efter försäljningen av deras unga stjärnduo, och Adam Ståhl har gjort ett bra jobb på vänsterkanten efter Noah Perssons sorti.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping åkte på en tung förlust senast

Peking stod för en väldigt fin start på säsongen, men det var snarare resultatmässigt än spelmässigt som de imponerade. Att de har tappat under senare tid är således kanske inte helt oväntat, men det har kanske gått snabbare än väntat då de numera är uppe i sex raka matcher utan vinst sedan deras seger mot Varberg i mitten av maj.

De har stått för ett par starka insatser då de har kryssat mot både Djurgården och Häcken, men de är kantade av tunga nederlag mot Brommapojkarna och Halmstad. I den senaste omgången kunde de kanske ha fått med sig mer, men Marco Lunds utvisning i slutet av första halvlek gjorde det tungt. De lyckades trots det kvittera mot HBK, men gästerna skulle trots allt få det sista ordet efter mål av Naeem Mohammed på tilläggstid.

Norrköping har tappat mycket spets efter att Arnór Sigurdsson lämnat, och mitten av tabellen känns som ungefär där de hör hemma. Mjällby känns dock lite för ojämna för att våga spela på som favoriter på söndag, och istället siktar vi in oss på målmarknaden. Spelbolagen tror på underspel, men överspelet har trots allt suttit i sex av Norrköpings sju senaste matcher, samtidigt som Mjällby har sett pigga ut offensivt sedan återstarten. För 2.12 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på över 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 16 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+