Speltips Mjällby – Varberg 3/4: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2023

Mjällby tar sig an Varberg på Strandvallen i den allsvenska premiäromgången på måndagskväll.

Mjällby - Varberg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då Mjällby under försäsongen har hunnit ta sig till sin första cupfinal någonsin så har det varit mycket uppståndelse kring den lilla klubben från Listerlandet redan. Förväntningarna har varit mycket lägre ställda på Varberg då många tror att Joakim Perssons lagbygge kommer att få det tufft att hålla sig kvar i år.

Mjällby är med andra ord ganska klara favoriter inför måndagens premiärmöte, då de har sett riktigt vassa ut under försäsongen. Andreas Torstensson har återigen tagit över tränarrollen efter att Andreas Brännström valt att gå till AIK, då han tränade klubben för bara ett par säsonger sedan så kan vi nog förvänta oss ett Mjällby som liknar det lag som vi har sett under de senaste säsongerna.

De har fortfarande kvar sina unga talanger och känns som ett rätt slagkraftigt lag i dagsläget. Inför den förra säsongen så blev de av med en handfull nyckelspelare och började leverera direkt ändå, det blir intressant att se ifall de kan nå ännu en nivå när de har fått behålla stora delar av stommen. Det enda tunga tappet är Carlos Gracia, men med tanke på hur hans ersättare Colin Rösler har spelat hittills så är det ingen som har hunnit sakna honom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte många tror på Varberg

Det blir ingen lätt första uppgift för Jocke Persson och hans Varberg nu på måndag. Persson har länge lyckats koka soppa på en spik då Varberg har lyckats hålla sig kvar i allsvenskan gång på gång, trots små medel att röra sig med. Förra säsongen så kändes de inte särskilt övertygande framåt slutet och var inte alls lika svåra att slå på Påskbergsvallen som det Varberg vi har fått lära känna under de senaste säsongerna.

Inför säsongen så har det återigen varit en stor spelaromsättning i Varberg, de har en stor trupp utan riktiga spetskvaliteter. Joakim Persson har dock verkat positiv i intervjuer inför säsongen där han har påstått att de sitter på en starkare trupp med mer potential än under fjolåret. Nog för att han har ett gott öga för det, men han har inte fått särskilt mycket medhåll från medialt håll ännu. Men det är upp till bevis!

Mjällby på Strandvallen känns dock som en lite för tuff första uppgift. Mjällby har bevisligen redan kommit igång bra med spelet och för de 1.96 gånger pengarna som Betinia erbjuder så spelar vi helt enkelt på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 3 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+