Speltips Norrköping – AIK 10/5: Rikard Norling i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2021

Rikard Norling ställs mot sitt gamla lag när IFK Norrköping välkomnar AIK i Allsvenskan måndagen den 10 maj 2021.

IFK Norrköping - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med en framgångsrik bakgrund i såväl Malmö FF som AIK har Rikard Norling gjort sig ett starkt namn i den allsvenska fotbollen, men det innebär också att IFK Norrköpings nye huvudtränare står inför ett par emotionella matcher varje säsong.

Nu ställs Rikard Norling mot sin moderklubb, så att säga, och det är alltid en speciell tillställning. På förhand har han pratat sig varm om laget och klubben, som haft en stark inledning på säsongen. Nabil Bahoui är en av spelarna som Rikard Norling håller ett extra öga på.

Det kan man såklart förstå, med tanke på att vi alla vet den högstanivå som Nabil Bahoui har på en bra dag. Nu råkar han kanske vara lite ojämn, men om han har en bra dag borta mot IFK Norrköping innebär det stora problem för Rikard Norling.

På tal om problem för Rikard Norling så har IFK Norrköping inte haft den allra mest kittlande inledningen på säsongen. Men efter två krampaktiga inledande matcher har man nu två raka vinster, dels hemma mot Halmstads BK och sen klart med 0-3 borta mot Örebro SK senast.

En viktig faktor inför den här matchen är att hemmalaget får spela på sitt plast och det är alltid en fördel när gräslag kommer på besök. AIK har än så länge inte spelat några plastmatcher under inledningen på säsongen.

Odds på Allsvenskan

Så vad kan man förvänta sig här?

AIK har faktiskt tre vinster på fyra försök hittills och det gör att en del omvärderar sin åsikt om AIK. Inför säsongen tippades man främst i mitten av tabellen från flera håll, men nu börjar man nämnas som en outsider till Europaplatserna i toppen, eller kanske ännu mer än så.

Men kom då ihåg att AIK trots allt har spelat tre matcher på hemmaplan, på fyra omgångar, och att resultatraden därmed kan bli aningen missvisande. Därtill har man vunnit mot två lag som är vana vid plastgräs och ett tredje lag, Degerfors, som gjorde sin första match i Allsvenskan på 24 år.

AIK vill ofta spela kontrollerade matcher och samma tendens vet vi att Rikard Norling har i sig. Det talar för en återhållsam historia här.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, måndag 10 maj 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: