Speltips Norrköping – AIK 21/8: Målsnålt

Axel Sjödin Publicerat: 21 augusti 2023

IFK Norrköping och AIK avslutar den allsvenska omgången på Parken under måndagskvällen.

Norrköping - AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter en rad positiva resultat från andra lag nere i botten har AIK snällt fått acceptera att de är indragna i bottenstriden igen. I skrivande stund ligger de på direkt nedflyttningsplats, men kan vid vinst flyga upp två till tre placeringar. Norrköping har i sin tur chansen att hota Djurgården om fjärdeplatsen efter en period av bra form.

Norrköping är inte helt lätta att få grepp om i mitt tycke, men Glen Riddersholm har uppenbart fått dem att lyckas leverera resultat. De har nu fyra vinster på deras fem senaste matcher och har börjat komma ikapp ett ganska blekt Djurgården, som dessutom ställs mot Malmö den här omgången.

Flera spelare i Peking har börjat leverera framåt nu, och Christoffer Nyman har sett bättre ut igen efter att ha sett högst medioker ut under en längre period. De har lyckats straffa både Blåvitt och Halmstad rejält genom sina omställningar, men frågan är om det kommer att bjudas på samma möjligheter mot AIK.

Inför helgens match saknar de potentiellt Arnór Ingvi Traustason och Kristoffer Khazeni då den förstnämnde gick ut skadad i den förra omgången och den senare var borta på grund av sjukdom sist.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK lär inte lämna samma ytor

Även AIK har varit i ganska god form på senaste, där de först och främst har lyckats undvika att förlora. Nio poäng på deras fem senaste matcher gör i alla fall att de fortsätter att närma sig lagen ovanför dem i bottenstriden, men då Blåvitt har vaknat till liv har de nu fått tuff konkurrens där nere.

Med det laget som AIK har känns det fortfarande som att de ska klara detta till slut, men faran är verkligen inte över ännu. Henning Berg har i alla fall satt ett bra defensivt grundspel och sommarens värvningar har kommit bra in i truppen. De känns stabila, med en klar spelidé, på ett helt annat vis än vad de gjorde inledningsvis under våren.

Berg lär vara väl medveten om hur Norrköping föredrar att spela, och jag tror inte att AIK naivt kommer att lämna några större ytor för omställningar likt vad andra lag gjort på senaste mot Peking. Senast dessa båda lag möttes körde Peking över dem helt och hållet på Friends, men det är ett annat – mindre naivt – AIK som kliver in på Parken på söndag. Även om båda lagen kommer från målrika matcher senast så lutar jag åt ett underspel här sett till den matchbilden jag förväntar mig. För 1.97 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:10, måndag 21 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+