Speltips Norrköping – Degerfors 13/5: Underlaget vinner

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

IFK Norrköping gäller som klar favorit inför matchen hemma mot Degerfors torsdagen den 13 maj 2021 i Allsvenskan.

IFK Norrköping - Degerfors IF

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Det pratas mycket om att IFK Norrköping hade tur i matchen mot AIK senast, men faktum är att laget trots allt avgick med vinsten och fick tre färska poäng in på kontot. Det gör att IFK Norrköping nu hakar på i den allsvenska toppen.

Innan den matchen kunde man ställa sig en aning frågande till inledningen på säsongen för IFK Norrköping, som spelade 1-1 mot IK Sirius i premiären och föll borta mot Djurgården i matchen därpå. Men därefter står man på tre raka vinster.

Det tar tid att sätta sin prägel på laget och förmodligen har Rikard Norling inte nått hela vägen fram i den allsvenska storklubben än, men att IFK Norrköping är en outsider som hänger på i toppen känns som en självklarhet.

Nu spelar man åter på hemmaplan, den fjärde gången för säsongen, och förhoppningen är att ta sin tredje raka hemmavinst. Man är erkänt starka på hemmaplan, där IFK Norrköping inte minst får spela på sitt plastbaserade underlag.

Att Degerfors står inför en tuff uppgift borta mot IFK Norrköping känns helt givet, men för att hitta senaste gången som lagen spelade mot varandra får vi skruva tillbaka tiden till 2010. Då var båda lagen i Superettan och IFK Norrköping vann två gånger om. Men det är såklart inte det minsta relevant nu.

Odds i Allsvenskan

Jag tror att IFK Norrköping kommer att växa in i säsongen mer och mer, men man är samtidigt väldigt beroende av ett antal individuellt skickliga spelare som gör laget bättre när man är i bra slag.

Just nu saknar man sin anfallsstjärna Christoffer Nyman, men han ska vara tillbaka i träning och kan bli aktuell för ett inhopp snart. Kanske redan här för IFK Norrköping?

För egen del tror jag att underlaget blir en stor faktor här. IFK Norrköping är erkänt starka på plast, medan Degerfors har lite svårt på underlaget ibland. Nu har man i för sig bara spelat en match på plast i år, men då föll man hemma mot Kalmar FF (det var en match som fick spelas på plast då Stora Valla inte var matchredo).

IFK Norrköping vinner spelas till 1,55 gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner
Odds: 1,55
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:30, torsdag 13 maj 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: