Speltips Norrköping – Degerfors 23/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

Norrköping gäller som klara favoriter inför mötet mot bortasvaga Degerfors under söndagseftermiddagen.

Norrköping - Degerfors

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter sex raka matcher utan vinst var det till slut dags för Norrköping i den senaste omgången. Tre viktiga poäng bärgades borta mot Mjällby, vilket gör att de hoppade upp på sjätte plats inför omgången. Nu har de goda chanser att bygga vidare på den segern då formsvaga Degerfors kommer på besök till Parken.

Även om Norrköping har stått för ett par stabila insatser, inte minst i de oavgjorda matcherna mot Djurgården och Häcken, så lyste trepoängarna med sin frånvaro under ett långt tag. Men i den senaste omgången kunde de på stabilt vis slå Mjällby på Strandvallen efter att ha fått chansen från elvameterspunkten två gånger om.

Efter att tidigt ha tagit ledningen så stängde de ner Mjällby ganska bra och lät inte listerlänningarna komma till några direkt farliga lägen. Det kändes ganska kontrollerat från början till slut, även om de själva inte lyckades producera något spelmål.

Vinsten till trots så får det ses som ett problem. Utan Arnor Sigurdsson har de tappat ganska mycket offensiv spets, särskilt då Christoffer Nyman inte riktigt har levt upp till förväntningarna. Glen Riddersholms Peking trivs inte heller med att föra spelet riktigt, vilket kan bli ett problem på söndag, och vilket delvis förklarar deras dåliga resultat mot lag från den nedre tabellhalvan på senare tid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har inte lyckats bra på bortaplan

Med ett AIK som jagar precis bakom så gäller det för Degerfors att börja hitta formen igen snart, om de inte ska börja halka nedåt i tabellen. Fyra av deras fem senaste matcher har varit förluster, och deras enda vinst kom efter att Filip Sidklev i Brommapojkarna bjudit dem på poäng i en match där de inte riktigt gjorde sig förtjänta av segern.

Den smått tursamma segern mot Brommapojkarna var också deras första poäng på resande fot under hela säsongen, vilket inte bådar gott inför helgens möte borta mot Norrköping. Men vad som är ännu mer oroväckande för Degerfors del är att de har börjat förlora även hemma på Stora Valla, där de generellt har varit väldigt svårslagna.

Att Dijan Vukojevic är borta resten av säsongen är ett tungt slag för klubben, som inte direkt har rosat målmarknaden tidigare. Skyttekungen Pashang Abdulla har hämtats in från J-Södra, men det gäller för nyförvärvet att börja leverera ganska direkt för att Degerfors inte ska tappa för mycket mark i tabellen.

Norrköping bör kunna få hål på seriens hittills sämsta defensiv, men Riddersholm lär nog försöka spela ganska kontrollerat därefter och därmed väljer vi att spela på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål för 2.54 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping & under 3,5 mål
Odds: 2.54
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 23 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+