Speltips Norrköping – Djurgården 3/9: Målrikt

Axel Sjödin Publicerat: 3 september 2023

IFK Norrköping välkomnar Djurgården till Parken på söndag för en viktig match med tunga poäng på spel.

Norrköping - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Norrköping har gett sig in i kampen om fjärdeplatsen på riktigt och har nu chansen att återigen kliva upp på samma poäng som Djurgården. Detta blir en riktig sexpoängare i kampen om chansen att nå ut i Europa som ligafyra.

Peking har haft en väldigt fin form under senare tid, men deras segersvit bröts senast då de gästade serieledande Elfsborg i Borås. Men de stod i alla fall för en väldigt fin insats i en tuff bortamatch. Elfsborg var sylvassa i avsluten i första halvlek, men sett till målchanser så var det Norrköping som skapade flest vassa lägen – ändå gick de till halvtidsvila med 0-2 i baken.

De närmade sig sedan en comeback från 0-3 till 2-3, men de kom aldrig riktigt nära kvitteringen därefter. Spelet de visade upp tyder i alla fall på att de fortsatt är i fin form och att de säkerligen kommer att kunna stå upp bra mot Djurgården. Det blev 2-2 i Stockholm senast dessa båda lag möttes och det är jämnt hos spelbolagen även inför söndagens möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gurbanlis två mål var viktiga

Djurgården kommer i sin tur nyligen från en lite tyngre period där spelet inte har varit särskilt bra. De tog i alla fall en välbehövlig trepoängare mot Degerfors senast, och det var en match som nästan bara kunde sluta på ett vis kändes det som. Det var nog precis det motstånd som Djurgården behövde möta i det läget de befinner sig i. Målskyttet har varit ett problem, och ingen anfallare har klivit fram som den självklara målskytten, men nu fick i alla fall Musa Gurbanli sätta dit två mål och assistera Wikheim på första.

Att få igång Gurbanli kommer att vara väldigt viktigt för Djurgården, inte minst då Joel Asoro och Oliver Berg nu har lämnat klubben, samtidigt som Oskar Fallenius är skadad. Under hela säsongen har det känts som att Kim och Tolle har haft problem med att sätta en elva, vilket också har påverkat spelet. Det är också anmärkningsvärt att deras två bästa värvning hittills har varit Samuel Dahl från Örebro, och inte de dyrare spelarna från utlandet.

Djurgården lär i alla fall komma stärkta från deras senaste seger, men Peking borta är en helt annan typ av match. Den känns inte helt lätt att läsa på 1X2-marknaden, men det är åtminstone mycket som talar för att vi kan få se en underhållande match som kan bli målrik. Norrköping har gjort många mål på senaste, och i nio av deras tio senaste matcher har överspelet suttit. Lägg till att Gurbanli har skjutit in sig i Djurgården och att båda dessa lag lär gå för segern så finns det goda chanser för mål. För 1.81 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på över 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 3 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+