Speltips Norrköping – Elfsborg 29/5: “Toppmöte”

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2022

Norrköping och Elfsborg drabbar samman i ett “toppmöte” från runt mitten av tabellen som avslutning på vårsäsongen.

Norrköping - Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av dessa förväntade topplag har fått säsongen dit de vill riktigt och söndagens match kommer att ha stor betydelse för vilken känsla de går in i sommaruppehållet med. Både Norrköping och Elfsborg behöver verkligen tre poäng och har här chansen att bevisa sig mot en annan förväntad toppklubb.

Norrköpings säsong har varit lite allt eller inget såhär långt. De inledde de första fyra matcherna med tre förluster och ett kryss, vilket följdes av fyra raka vinster då motståndet blev lite lättare.

Senast så blev det ännu en förlust när de mötte Hammarby på Tele2. De föll med klara 0-3 då de försökte bjuda upp till match mot ett klart vassare Hammarby. Det gör att Peking fortsatt befinner sig på den nedre tabellhalvan på tionde plats, även om de bara är en poäng mindre än sjundeplacerade Elfsborg.

Norrköpings lite naiva spelstil blev straffat senast och frågan är om Norling har lärt sig sin läxa mot Elfsborg. De har inte presterat bra mot andra topplag hittills och deras enda imponerande seger kom borta mot Kalmar där man spelade lite mer cyniskt.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Elfsborg har varit bättre mot topplagen

Än så länge så har Elfsborg inte varit det topplag vi fick se blanda sig in i guldstriden under fjolårssäsongen. Resultaten har varit rätt svajiga, framförallt mot motstånd där de förväntats vinna såsom förlusterna mot Helsingborg, Mjällby och Sirius.

Det är anmärkningsvärt nog deras enda förluster, för mot topplag så har de bjudit på tuffare motstånd och lyckades få med sig kryss mot både Malmö och Djurgården. Det är ingen hemlighet att Elfsborg är bekväma med ett lite lägre bollinnehav än de andra topplagen då deras främsta styrka ligger i deras vassa omställningsspel. Rimligtvis borde då en bortamatch mot Norrköping passa dem ganska bra.

Elfsborg tog en viktig trepoängare i rivalmötet mot IFK Göteborg senast då de vann med 3-1. En vinst mot Norrköping innan sommaruppehållet hade gjort att de åter skulle få kontakt med toppen. Det kanske inte räcker till en Europaplats i år, men Elfsborg kan definitivt prestera bättre än vad de har gjort hittills.

Det är en jämn match hos spelbolagen där Norrköping är väldigt knappa favoriter. Men matchbilden borde som sagt passa Elfsborg och därmed spelar vi också på gästerna med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.96 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Elfsborg – Draw no bet
Odds: 1.96
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 15:00
TV:  kanalfem logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: