Speltips Norrköping – Häcken 2/7: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

Allsvenskan har äntligen dragit igång igen och på söndag bjuds på vi omgångens första stormatch mellan Norrköping och Häcken.

Norrköping - Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hisingsklubben går in i helgens stormatch på Parken som klara favoriter, vilket inte är konstigt med tanke på vilken form Norrköping hade mot slutet av vårsäsongen. Peking inledde starkt och var under en period med i toppen av tabellen, men har därefter snabbt halkat ned till åttonde plats eftersom de endast lyckats skrapa ihop en enda poäng på deras fyra senaste matcher.

Det fanns kanske aldrig några realistiska förhoppningar om att Norrköping skulle vara med och slåss om Europaplatser i år då de inte riktigt haft ekonomin för att göra en rejäl satsning, men de har nog landat ungefär där vi kan förvänta oss att de bör vara nu.

Saker och ting lär inte bli lättare framöver då de tappar Arnor Sigurdsson, som är deras klart bästa spelare och en viktig nyckel i offensiven. Anfallaren är klar för Blackburn och kommer inte att medverka i helgens tuffa match mot Häcken.

Det är sällan som Norrköping verkligen har imponerat i spelet under säsongen, även om Glen Riddersholm såhär långt har lyckats bättre än vad Rikard Norling gjorde under fjolåret. De kommer förmodligen att få det tufft mot allsvenskans mest spelskickliga lag på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken är numret för stora

Norrköping kommer inte att vara ensamma om att försvagas under sommaren, då en lång rad nyckelspelare förväntas bli sålda av Häcken i sommar. Men än så länge är så gott som truppen intakt, det är bara Lars Olden Larsen som har lämnat för nederländska NEC Nijmegen hittills.

Vilka spelare som kommer att lämna och hur det kommer att påverka Häckens chanser ute i Europa och i allsvenskan kommer att bli intressant att följa, men det är ingenting som kommer att påverka utgången av lördagens match.

Häcken må ha gått på en och annan mina under vårsäsongen, men har alltid kommit tillbaka starkt och har en väldigt fin bredd i truppen. Spelmässigt har de briljerat och det ska nog mycket till för att ett formsvagt Peking ska lyckas rubba de regerande mästarna. Riddersholm har försökt förändra den taktiska biten en aning under uppehållet, men det blir inte ett lätt första test för honom.

Hisingsklubben avslutade vårsäsongen med tre klara segrar och gäller som klar favorit även på söndag. Jag ser ingen större vits med att krångla till spelet då oddsen är goda nog på den raka tvåan för de 1.76 gånger insatsen som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 2 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+