Speltips Norrköping – Malmö 20/9: Ett piggare Peking

Martin Efvergren Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF har inte vunnit på tre omgångar och nu väntar en svår bortamatch mot ett Norrköping som kan vara på väg uppåt igen. MFF spelade match i Ungern i torsdags och förutsättningarna gör att Norrköpings chanser till poäng måste anses som väldigt goda.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det snackades tidigt om att IFK Norrköping eventuellt redan hade avgjort säsongen efter sex-sju omgångar men sedan dess har mycket hänt. Peking föll som en sten i tabellen och Malmö FF vaknade och vände helt på steken.

Sedan ett par omgångar tillbaka är den mer etablerade åsikten att MFF har avgjort serien men sedan dess har de tappat sin goda form. Malmö har inte vunnit på tre raka matcher i Allsvenskan och spelmässigt var det ganska längesen man övertygade. Avsaknaden av, först Ola Toivonen, och nu Anders Christiansen tycks ha gjort laget betydligt mindre slagkraftigt.

Men i Europa-spelet ser man fortsatt väldigt stabila ut, även om kvaliteten på motståndet man ställts mot är svårbedömt. I torsdags besegrade man Honved med 2-0 och att den bortamatchen låg så nära inpå den här matchen lär inte vara någon fördel.

IFK Norrköping hade inte vunnit på tre raka matcher inför bortamötet mot Kalmar FF i måndags. I matcherna dessförinnan mot Mot Örebro och Östersund hade man totalt släppt in sex mål och därför var det nog extra skönt att man lyckades hålla nollan och vinna med 2-0 i Kalmar.

Gynnsamma förutsättningar för hemmalaget

Malmö har bara tagit två poäng på de senaste tre matcherna men avståndet ner till de jagande lagen bakom är så gott som intakt. Med en match mer spelad är man sex poäng före tvåan Häcken.

IFK Norrköping är åtta bakom MFF men, med en match mer spelad, bara två poäng bakom Häcken. Trots den knackiga formen har man alltså fortfarande goda chanser att slåss om en topplacering.

De här båda lagen möttes senast i omgång 7 i Malmö och den matchen slutade 1-1. Det var också ungefär där omkring som de började röra sig åt olika håll i tabellen.

För Norrköping är den här matchen en gyllne chans att på allvar ta sig tillbaka in i matchen om den allsvenska toppstriden. Malmö har ett tuffare spelschema just nu och kommer från en bortamatch i Ungern med resor och allt vad det innebär. Jon Dahl Tomasson roterade inte nämnvärt mycket i laget och det är tveksamt om en spelare Ola Toivonen kommer hinna återhämta sig.

Förutsättningarna är på så vis gynnsamma för hemmalaget. På pappret har Norrköping en startelva som absolut kan mäta sig med Malmös. Med sina 42 mål på 20 matcher är Norrköping bäst i serien och som jag ser är det här en helt öppen match.

Oddssättarna håller Malmö som favoriter men spelvärdet finner jag i att Norrköping kommer att kunna ta minst en poäng i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor i freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norrköping +0.5 (asian handicap)
Odds: 1.68
Bolag: Casumo
Spelstopp: 17:30, söndag 20 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: