Speltips Norrköping – Malmö 3/7: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2021

Allsvenskan återstartar med ett toppmöte då Malmö FF gästar IFK Norrköping med avspark 15.00 på lördag den 2 juli.

Norrköping – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Efter ett långt EM-uppehåll är vår älskade Allsvenskan åter redo att kicka igång och förhoppningsvis kan det bli med en rivstart då IFK Norrköping och Malmö FF drabbar samman.

Norrköping spelade senast den 24 maj då man föll borta mot Elfsborg med 1-0 vilket gör att man bara tagit en poäng på sina tre senaste matcher. I den bemärkelsen kan man hävda att uppehållet kom lägligt för Rikard Norlings gäng.

Norling var ju ny vid rodret inför säsongen och har under våren inte riktigt fått alla bitar på plats. Laget har blandat och gett en hel del men nu har man fått tid att nöta grunder, vilket säkerligen gjort gott.

Med 8 spelade matcher står Norrköping på 11 poäng och innehar en sjätte plats i tabellen.

I omstarten väntar så svårast tänkbara motstånd då regerande mästarna och serieettan Malmö FF kommer på besök. MFF toppar tabellen, tre poäng före Djurgården men med en match mer spelad. På 9 matcher har man tagit 20 poäng.

Till skillnad från Norrköping har man spelat ett antal träningsmatcher under uppehållet av vilka man vunnit två och förlorat två. Norrköping har bara spelat en träningsmatch där man vann mot Örebro.

Trots det sparsamma matchandet har Norrköping ändå vissa skadebekymmer inför den här matchen. Christoffer Nyman är fortfarande borta ett tag till och därtill kunde inte nyckelspelarna Jonathan Levi och Samuel Adegbenro träna med laget i torsdags. Det är därför oklart om de båda kommer till spel.

Hos Malmö saknas Anders Christiansen som är en del av den danska landslagstruppen, en skadad Ola Toivonen och en avstängd Anel Ahmedhodzic.

Annars har man förstärkt truppen inför det stundande Champions League-kvalet som man går in i kommande vecka. Nyligen blev mittbacken Niklas Moisander klar (ej spelklar till den här matchen) och därtill har även Peter Gwargis och Malik Abubakari värvats in under uppehållet.

Defensiv prioritet

Efter en svag försäsong och Svenska cupen-insats kunde Malmö FF så sakteliga trumma igång vinstmaskineriet under våren. I den fjärde omgången blev man rejält utspelade då man föll med 3-1 borta mot Djurgården men sedan dess har man vunnit fyra och kryssat en av sina fem senaste matcher i Allsvenskan.

Jon Dahl Tomasson lyckades parera vårens prövningar och nu väntar nya i form av lyckas kombinera seriematcher med ett Europeiskt kvalspel som betyder väldigt mycket för klubben. Truppen har stärkts och förväntningarna är, som alltid, höga.

Första utmaningen blir alltså ett IFK Norrköping som varit en aning svårbedömda så här långt. Offensivt har man en startelva som definitivt kan mäta sig med Malmös men som helhet har stabiliteten saknas.

Uppehållet har förmodligen gjort Norrköping gott men skadorna på lagets offensiva spetsspelare oroar lite. Därtill har man sålt Haksabanovic vilket rimligen bör försvaga den offensiva slagstyrkan.

Malmö har släppt in alldeles för mycket mål så här långt (13 på 9 matcher) och deras prioritet inför hösten är att sätta försvarsspelet på ett bättre sätt.

Malmös målglada historik gör att oddssättarna tror på en målrik match här men det finns en hel del som talar för det motsatta. Johan Dahlin är tillbaka efter skada och laget har hållit nollan i sina två senaste träningsmatcher och den trenden lär man lägga stor vikt vid att bygga vidare på.

Jag finner ett fint spelvärde i att det här inte kommer att bli en så pass öppen matchbild som man kanske kan tro. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.78 gånger pengarna hos Casumo.

  Rygga spelet hos casumo – få 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: Casumo
Spelstopp: 15:00, lördag 3 juli 2021
TV: 
Stream:  dplay logo

Jämför odds: