Speltips Norrköping – Mjällby 18/9: Lurig match

Axel Sjödin Publicerat: 18 september 2023

IFK Norrköping ställs mot Mjällby på Parken i en match där inget av lagen har jättemycket att spela för.

Norrköping - Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Norrköping och Mjällby befinner sig på tryggt avstånd från allt vad bottenstrid heter, och att någon av dem skulle lyckas knipa fjärdeplatsen känns inte särskilt troligt det heller. Men i och med Djurgårdens förlust mot Värnamo så har Peking trots allt chansen att stänga gapet upp till fjärde plats ned till tre poäng, men då behöver de först ta sig förbi bortastarka Mjällby.

Det var bara några veckor sedan som man kunde hävda att Norrköping var ligans kanske mest formstarka lag, men två förluster senare är det lite oklart hur det är med den saken. Förlusterna har förvisso kommit mot Elfsborg och Djurgården, så man ska kanske inte dra för stora växlar av det heller.

Arnór Ingvi Traustason och Christoffer Nyman har verkligen höjt sig i en annars ganska trubbig Peking-offensiv, vilket har bäddat för flera trepoängare. Men egentligen ska Norrköping inte riktigt ha en trupp som ska kunna ta en topp fyra-placering i år i mitt tycke. Glen Riddersholm har i alla fall fått med sig betydligt bättre resultat än under fjolåret.

Inför måndagens möte saknar de Kristoffer Khazeni och Carl Björk till skador, samtidigt som Anton Eriksson är skadad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har varit bra på bortaplan

Mjällby levererar i vanlig ordning, och är ett tufft mittenlag att möta säsong efter säsong. I år har det dock sett lite annorlunda ut i och med att de först och främst har varit starka på resande fot snarare än hemma på Strandvallen. De är det fjärde starkaste bortalaget i serien, där de har tagit samma poäng som Malmö på bortaplan än så länge.

Säsongen har hittills gått lite i vågor för listerlänningarnas del, men nu känns de återigen lite vassare. Laget har lyckats anpassa sig efter att ha blivit av med Noah Persson och Otto Rosengren, och spelare som David Löfquist har trätt fram i en nyckelroll. Adam Ståhl har också gjort det bra på kanten och Max Fenger har klart förbättrat sin målproduktion.

Men det är i grund och botten samma Mjällby som tidigare, där de är starka på fasta och duktiga på att försvara. Senast tog de en stabil 2-0-seger borta mot Kalmar och lär inte ge bort något gratis när de gästar Norrköping.

Peking har spelat en hel del målrika matcher under säsongen, men Mjällby tenderar att vara rätt duktiga på att hålla ned siffrorna och att freda sitt eget mål. Norrköping brukar också trivas bättre mot bollförande motstånd så att de kan utnyttja sitt omställningsspel, och därmed spelar vi på under 2,5 mål för 1.85 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 18 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+