Speltips Norrköping – Mjällby 28/10: Svårforcerade

Martin Efvergren Publicerat: 28 oktober 2021

IFK Norrköping tar emot ett Mjällby AIF som strider för sin överlevnad i Allsvenskan. Matchen spelas torsdagen den 28 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

IFK Norrköping – Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Norrköping såg ut att vara ordentligt på gång då man med fyra raka segrar tog upp jakten på en topplacering. Därefter har det dock blivit två raka förluster i de senaste matcherna och avståndet upp till Elfsborg är nu sex poäng.

I söndags blev det förlust med 1-0 borta mot AIK och dessförinnan klappade man igenom rejält då man föll med hela 5-0 borta mot Häcken.

Det finns fortsatt 18 poäng att spela om och chansen till en Europaplats finns fortfarande, åtminstone i teorin. Man har också kvar att möta både Elfsborg och Djurgården så möjligheten att ta igen avståndet finns. När man nu tar emot Mjällby i den 25:e omgången lär det i så fall krävas tre poäng.

Mjällby är för tillfället en poäng ovanför Halmstad som ligger på kvalplats och har således fortfarande kniven mot strupen. Det, trots att man tagit väldigt många poäng på sistone efter att man fått ett rejält lyft sedan Anders Torstensson tog över tränarposten.

Inför hemmamötet mot IFK Göteborg i söndags hade man tre raka vinster och man hade inte släppt in ett enda mål på nio raka matcher. Men på grund av ett par olyckliga minuter en halvtimme in i matchen bröts den sviten. Dels gjorde Blåvitt mål och strax därefter blev Ivan Kricak utvisad. Bortalaget kunde till slut vinna matchen med 3-1.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Allsvenskans tätaste försvar

IFK Norrköping har blandat och gett den här säsongen som, i stor utsträckning präglats av två stora spelarförsäljningar. Ekonomiskt har det varit gynnsamt men sportsligt har man försvagats.

På hemmaplan är man dock starka. Nu kommer man från två förlorade bortamatcher men hemma i Norrköping har man fyra raka segrar. När man mötte Mjällby i somras vann man borta med 1-0 och man står också som favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring 1.88 gånger insatsen.

Men det är ett klart bättre Mjällby jämfört med när lagen senast möttes. Visserligen föll man senast då man var en man mindre i 60 minuter, men den positiva sviten dessförinnan var imponerande.

Man hade alltså nio raka matcher utan att släpp in mål och den starka defensiva strukturen tror jag inte rämnar på grund av en förlust. Norrköping har gått mållösa från sina två senast matcher och det bör inte bli enklare mot detta Mjällby.

Mjällby trivs bäst på riktigt gräs men man har spelat 0-0 sina två senaste konstgräsmatcher mot Djurgården och Häcken. Därtill slog man ju även Malmö FF med 1-0 borta två omgångar sedan.

Jag tror att Mjällby kommer fortsätta vara väldigt svåra att göra mål på och mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.93 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, torsdag 28 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: