Speltips IFK Norrköping – Sirius 11/4: Mjukstart

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Den allsvenska premiären fortsätter med Norrköping mot Sirius under söndagen där Peking får en mjukstart.

IFK Norrköping - Sirius

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping såg länge väldigt bra ut förra året men tillslut föll allt samman och gulddrömmarna krossades. De fick nöja sig med en sjätteplats förra året och något liknande är nog rätt rimligt att förvänta sig i år också. De har tappat en del viktiga spelare så som Linus Hallenius, Filip Dagerstål och Isak Pettersom bland andra, men har också fått in några spännande nyförvärv så som Oscar Jansson mellan stolparna och Samuel Adegbenro som har sett bra ut under försäsongen så här långt.

Den största nyheten är dock att de fått in Rikard Norling på tränarbänken som tidigare lett både Malmö FF och AIK till SM-guld. Det ska bli intressant att se vad han kan göra med Norrköping som tappat lite i spelarmaterial. De har dock fortfarande en trupp som kan hota samtliga lag i Allsvenskan, så ifall Norling kan förvalta truppen bra så kommer de att bli slagkraftiga även i år. Åtminstone så länge de får behålla Sead Haksabanovic.

Trots att mycket förändrats sedan förra året så har Norrköping ändå sett helt okej ut under försäsongen och det finns definitivt potential i truppen. Laget åkte dock ur Svenska cupen i kvartsfinalen mot Häcken efter att hisingsborna lyckades vända matchen i andra halvlek. Sedan dess har de besegrat Jönköping Södra och AFC Eskilstuna och en mjukstart mot Sirius är nog precis vad Norlings bygge behöver för att inleda sin allsvenska säsong.

Sirius är inte ofarliga trots tapp

Bortalaget har även de förändrats en del sedan i fjol då de tappat ett par tunga spelare. Stefano Vecchia skrev på för Rosenborg och Elias Andersson lämnade för Djurgården. De båda spelarna var en stor anledning till den fina fotboll Sirius spelade under förra säsongen och kommer bli svåra att ersätta.

Även tränare Henrik Rydström har lämnat och gått tillbaka till sitt Kalmar FF istället och kommer att ersättas av den relativt oprövade Daniel Bäckström som endast haft uppdrag som assisterande tränare i Allsvenskan fram tills nu.

Sirius har tappat spets, men de har i alla fall vunnit bredd. Under den senare biten av förra säsongen märktes det att truppen inte riktigt höll och troligtvis har man åtgärdat det nu. De har även behållit Yukiya Sugita så de har fortfarande goda chanser att hålla sig kvar i Allsvenskan även i år.

Norrköping är välförtjänta favoriter, men oddsen är något låga för att spela på för en rak vinst. Därför tittar vi istället på ett potentiellt spel där Norrköping vinner mot noll. Det förväntas inte bli mycket mål och Sirius har trots allt tappat i spets samtidigt som bredden inte lär hjälpa i premiärmatchen direkt. För 2.88 kan ni rygga spelet hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner mot noll
Odds: 2.88
Bolag: Betfair
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: