Speltips Norrköping – Sirius 2/4: Inledande test

Axel Sjödin Publicerat: 1 april 2023

Den allsvenska premiärhelgen fortsätter med ett intressant möte mellan Norrköping och Sirius på Parken.

Norrköping - Sirius

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fjolårssäsongen blev ett riktigt bottennapp för Norrköpings del, trots att de hade investerat mycket pengar i truppen inför säsongen. Den danske Glen Riddersholm fick ta över tränarposten mitt under brinnande säsong och lyckades tillslut rädda kvar dem, men inte heller under honom såg spelet särskilt imponerande ut.

Riddersholm har i alla fall haft en hel försäsong på sig att pränta in sina spelidéer i truppen, och för en tränare som gång på gång betonar långsiktighet så är det kanske precis vad Peking har behövt. Han har plockat in ett flertal spelare från andra sidan sundet som passar hans spelidé, men samtidigt har Norrköping tappat några tongivande spelare och har inte visat upp samma ekonomiska muskler inför den stundande säsongen.

Jonathan Levi, Linus Wahlqvist och Godswill Ekpolo är några av de namn som de har tappat inför säsongen, vilket såklart är tunga avbräck. Men med det sagt så är det ytterst få som tror att Norrköping skulle prestera lika dåligt som under förra säsongen. Ett högst realistiskt mål bör vara att sluta på den övre tabellhalvan och även om vi har fått lite tudelade budskap under försäsongen så har det varit en del positiva tecken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius har tappat mycket rutin

Även Sirius lär sikta in sig på mitten av tabellen, även om övre halvan får ses som ett väldigt ambitiöst mål. Inför i år så har Christer Mattiasson tagit över tränaruppdraget efter Daniel Bäckström som har lett klubben under de två senaste säsongerna. Mattiasson kommer senast från Brommapojkarna där han ledde Stockholmsklubben till en vinst och uppflyttning till allsvenskan. Med valet av tränare så kan vi också konstatera att Sirius kommer att fortsätta att försöka bjuda upp till dans spelmässigt, vilket har gett blandade resultat under de senare åren.

Sirius har tagit in några spännande yngre spelare och har framförallt värvat från superettan inför säsongen. Det ska dock påpekas att de har tappat väldigt mycket rutin i truppen under vintern då spelare som Tommi Vaiho, Yukiya Sugita och Filip Rogic alla har packat väskorna och hittat en ny klubbadress. Mattiasson lär vara van vid att hantera yngre spelare, men så mycket rutin kan vara svårt att ersätta.

Det kan mycket väl ha varit bristande rutin som låg bakom tappet i cupen då de tappade en 2-0-ledning till 2-3 under loppet av sju minuter mot Mjällby och sedermera åkte ut ur gruppen. Sirius känns lite framåtlutat och även Norrköping har sina främsta styrkor i offensiven i min mening och därmed så känns spelet på över 2,5 mål som ett rimligt tips inför matchen för 1.70 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 2 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+