Speltips Norrköping – Värnamo 16/4: Momentum

Axel Sjödin Publicerat: 15 april 2023

Norrköping hoppas kunna bygga på förra helgens resultat då de ställs mot Värnamo i den tredje omgången.

Norrköping - Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en lite trevande start hemma mot Sirius i premiären så var det helt andra takter när de mötte AIK uppe i Stockholm i den andra omgången. AIK verkar förvisso vara helt under isen, men man ska inte ta något ifrån ett Norrköping som stod för en otroligt fin insats där slutresultatet 3-0 nästan var i underkant.

De skapade en uppsjö av vassa målchanser och offensiven ser ut att ha kommit igång riktigt bra. Christoffer Nyman fick pricka in sitt första mål för säsongen och Arnor Sigurdsson fortsatte att övertyga. Det lär bli viktigt för Norrköping att få igång Nyman, som har varit skadedrabbad och inte riktigt har kunnat matcha förväntningarna i fjol.

Det var dock inte bara Nyman som hade problem under fjolåret, hela klubben lär nog helst vilja glömma den förra säsongen – något de inte lär ha några problem med ifall de lyckas plocka ännu en trepoängare på söndag. De har goda möjligheter att få en smakstart på allsvenskan, men behöver brottas med en del osäkerheter kring skador. Victor Lind har varit sjuk i veckan och är osäker till spel, det är även Jacob Ortmark och Vito Hammershöy-Mistrati på grund av skador.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo har haft en lite långsam start

Gästande Värnamo stod för en överraskande stark säsong som nykomling under fjolåret och i år förväntas det mer av Kim Hellberg och hans lag. Detta trots att de har tappat skyttekungen Marcus Antonsson och ett par andra bärande spelare. Transferfönstret har trots allt sett bra ut och att de lyckades landa Gustav Engvall som ersättare på topp är imponerande, men hittills har de inte sett lika vassa ut offensivt som man kanske hade kunnat tro.

I deras två öppningsmatcher så är det bara Blåvitts Marcus Berg som har lyckats göra mål för Värnamos räkning och även om de lyckades skapa en del mot IFK Göteborg så såg det ganska tamt ut mot Mjällby i den andra omgången. Mjällby är förvisso oerhört svåra att få hål på när de är påkopplade i defensiven, men Värnamo verkar fortsatt ha lite att jobba på för att nå upp till fjolårets nivå.

Norrköping lär ha med sig momentum in i söndagens batalj och bör ses som klara favoriter mot ett Värnamo som ännu inte riktigt har kommit igång. Spelet är kanske lite fantasilöst, men Norrköping visade sina kvaliteter sist och övertygade åtminstone undertecknad att de borde kunna slå Värnamo hemma ganska stabilt. För de 1.84 gånger pengarna som Betinia erbjuder så spelar vi alltså på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping vinner
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 16 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+