Speltips Örebro – AIK 26/7: Uppryckning?

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2021

Den allsvenska jumbon Örebro SK tar emot ett AIK med häng på toppen. Matchen spelas måndagen den 26 juli med avspark kl 19.00.

Örebro – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte blivit någon Gazimba-effekt för Örebro som möblerade om i organisationen under sommaruppehållet. Portugisen Vitor Gazimba blev nu huvudtränare och har nu lett laget i tre matcher, även om han var avstängd senast mot Hammarby.

Dessa tre matcher har samtliga slutat med förlust och totalt har man fem raka torsk inför det här mötet mot AIK. Senast föll man med 2-0 hemma mot Hammarby efter en mardrömsstart med mål bakåt redan i den första minuten.

Med en utebliven Gazimba-effekt får man nu sätta sin tilltro till en Hamad- eller Besara-effekt. I Jiloan Hamad och Nahir Besara som båda kan göra debut sedan värvningarna blev klara i det här så viktiga mötet mot AIK.

AIK lär komma med en god känsla då man har två raka segrar bakom sig. Senast tog man en övertygande 2-0-seger hemma mot Kalmar och dessförinnan besegrade man Varberg med 2-1. också det hemma på Friends Arena.

Till den här matchen har man den viktige mittbacken Sotirios Papagiannopoulos avstängd och därtill finns även Jetmir Halitit och Lucas Forsberg på skadelistan sedan tidigare.

Hos Örebro är det osäkert om förstemålvakten Bobby Allain, som missade senaste matchen, är fit for fight. På skadelistan finns Agon Mehmeti.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hamad-effekt?

ÖSK står på 7 poäng efter 11 matcher och är därmed sist i serien inför den tolfte omgången. Därtill har man endast gjort ynka 6 mål. AIK har tagit 20 poäng på lika många matcher och utmanar om en topplacering efter två raka segrar.

Därför är det inte konstigt att AIK går in i den här matchen som ganska klara favoriter. Ett spel på en bortaseger ger cirka 1.80 gånger insatsen.
I de senaste matcherna är känslan att hela Örebro bara gått och väntat på att Nahir Besara och Jiloan Hamad ska bli redo för spel. Det ser det ut att vara till den här matchen och det är förstås inga dåliga tillskott som Örebro får in.

Att de direkt ska gå in och frälsa laget är emellertid att hoppas på alltför mycket. Samtidigt kan bara deras blotta närvaro och ledaregenskaper betyda en hel del för den här gruppen som mest av allt saknar självförtroende.

Med den trupp som Vitor Gazimba nu förfogar lär Örebro successivt bli att räkna med igen.

AIK övertygade senast och de flesta förväntar sig nog att man ska vinna den här matchen utan större problem. Riktigt så enkelt tror jag inte att det kommer att bli.

På bortaplan har AIK förlorat 3 av 4 matcher så här långt och Örebro lär sälja sig dyrt i den här matchen.

Örebro har haft stora problem med sin offensiva produktion men med nytt kreativt blod in i laget tror jag att man kan hitta rätt här.

I 5 av Örebros 6 senaste matcher har det gjorts över 2.5 mål. I 4 av AIK:s 5 senaste matcher har det gjorts över 2.5 mål.

Därför finner jag ett bra spelvärde i att det kommer göras över 2.5 mål till 1.88 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sport – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.88
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 19:00, måndag 26 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: