Speltips Örebro – Djurgården 15/8: Tufft möte

Simon Pålsson Publicerat: 13 augusti 2020

Allsvenskan åker vidare med en lördagsmatch, och där gäller Örebro SK som underdog hemma mot Djurgården den 15 augusti 2020.

Annons:

Åter dags för allsvensk fotboll på en lördag, en tradition som schemaläggarna hade kunnat vara lite mer frikostiga med. För som det har sett ut hittills under säsongen sker det bara då och då, men just den här gången har det att göra med Europakval som väntar.

Djurgården kliver nämligen in i ett tufft kval till Champions League, och risken är nog stor att stockholmarna åker ut ganska direkt. Men då har man räddningsplankan med kval till Europa League, och kanske är chanserna betydligt större där. Det känns faktiskt ganska rimligt på förhand.

Som alltid återstår att se hur laget tar sig an matcherna ute i Europa, och med vilken frenesi man tänker spela matcherna. Påverkar det hur man ser på Allsvenskan? Vilar man rent av några spelare när Djurgården nu spelar borta mot Örebro SK? Det återstår att se.

Örebro SK visar dock ganska fin form och höll sånär på att sno poäng borta mot Malmö FF senast. Då stod man åter för en stark insats. Djurgården har en formkurva som pekar uppåt, och har hela tiden kunnat växla upp. Då ska sägas att man på intet sätt är nära den toppform som man hade förra året.

Målspel på Behrn Arena

Djurgården har fått klara sig utan ett antal spelare under inledningen på säsongen, och inte minst den offensiva kraften har blivit lidande för laget som alltså kan titulera sig regerande svenska mästare. Just mästartakterna har därför uteblivit, och laget har alltså halkat efter en del i tabellen av bland annat den anledningen.

Nu saknas Alexander Abrahamsson som är utanför laget ett bra tag till, men vad vi vet är också att Nicklas Bärkroth och Edward Chilufya är tillbaka i träning. Det är spelare som kommer kunna addera någonting nytt, något spännande och någonting man har saknat. Men det är osäkert om det blir spel redan i den här matchen.

Det vi också ska ha med oss är att Fredrik Ulvestad är avstängd, och mittfältaren kan komma att saknas med tanke på hur viktig han varit tidigare. Låt oss se om det här innebär att Kevin Walker får chansen att spela igen.

Hos hemmalaget finns det faktiskt inga skador att rapportera om på förhand, och med tanke på att man såg pigga ut mot Malmö FF senast kan det nog bli tal om en ganska intressant match här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 15 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo