Speltips Örebro – Falkenberg 1/8: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 29 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Falkenbergs FF må vara jumbo, men har förtjänat mer i Allsvenskan den här säsongen. Nu möter man mittenlaget Örebro SK på bortaplan den 1 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Allsvensk fotboll på en lördag och förväntningarna är som brukligt höga på förhand. Det här är vi många som har bett om sedan säsongsstarten – och nu har man bevisligen valt att också sprida ut vissa omgångar på tre speldagar i stället. Det tackar vi för.

Det är två matcher som står på schemat den här lördagen, och kanske är det mest ångest inblandat på Behrn Arena där det är bortalaget Falkenbergs FF som står för merparten av denna ångest. Detta då Falkenbergs FF haft en tung inledning på säsongen med tio raka matcher utan vinst nu. Detta trots flera bra insatser.

Senast var Falkenbergs FF på väg att plocka alla tre poäng mot serieledande IFK Norrköping, men en horribel avslutning på matchen gjorde att man släppte in 3-3 på övertid. Detta trots att Falkenbergs FF hade bollen med en minut kvar att spela – på offensiv planhalva och vid avblåst spel. Riktigt svagt.

Nu är frågan om den här käftsmällen ger energi till laget, eller om Falkenbergs FF känner sig snuvade på en bra insats. Det gäller att kunna ladda om när man har hamnat så långt ner i dyn, och verkligen använda det som tändvätska i stället.

Falkenbergs FF trivs på gräs

Men en sak ska man ha med sig och det är att Falkenbergs FF är ett lag som traditionellt är väsentligt starkare på hemmaplan, och som definitivt inte har ett spel som är helt anpassat efter att spela på konstgräs.

Just konstgräs är vad som väntar borta mot Örebro SK, som spelar en utpräglad konstgräsfotboll som Ola Toivonen hade uttryckt det. Det gör att man får en större fördel av att spela på hemmaplan än många andra lag.

Vad gäller inledningen på säsongen har den varit god, och vore det inte för den tunga 3-0-förlusten borta mot Hammarby senast hade det varit idel glada miner i hemmalaget. Men så är inte riktigt fallet nu, utan det kanske rent av finns lite sug på revansch.

Förra årets motsvarande möte slutade 4-0 till ÖSK, och vi kan tänka oss ett klart övertag även i den här matchen.

Örebro SK draw no bet spelas till 1,62 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örebro SK draw no bet
Odds: 1,62
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 1 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo