Speltips Örebro – Göteborg 10/4: Ingen Marek Hamsik

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2021

IFK Göteborg står som favoriter inför bortamötet med svårspelade Örebro SK lördagen en 10 april 2021 i Allsvenskan.

Örebro SK - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha gått runt i någon slags vinterdvala i flera månader kan alla fotbollsälskare hemma i Svedala nu gå ut, känna vårsolen mot kinden och sätta tänderna i den allsvenska säsong som äntligen ska köra igång.

Med två matcher på lördagen, fyra på söndagen och sen ytterligare två på måndagen finns det inte mycket att gnälla på inför det som komma skall. Nu är det äntligen här.

En snackis som har varit under stora delar av försäsongen gäller IFK Göteborg, som rustar upp sin trupp ordentligt, och som har gått från bottenlag till att vara ett tippat topplag. Ola Toivonen hos de regerande mästarna Malmö FF har rent av utnämnt Blåvitt till den största guldkonkurrenten.

Riktigt så tror nog inte jag. Eller spelbolagen heller för den delen.

Oscar Wendt och Marcus Berg kommer inte att skruva på sig blåvita skor och matchställ förrän efter EM i sommar. Det betyder att man först efter åtta omgångar får in två bärande spelare.

Marek Hamsik skrev också på för Blåvitt, men blev skadad direkt och finns inte ens med i den trupp som ska ta sig an Örebro SK. Där saknas också mittbacken Carl Johansson. En blivande toppspelare. Kolbeinn Sigthorsson är inte heller i fullt slag.

Örebro är underskattade

Sin vana trogen landade Örebro SK i mitten av den allsvenska tabellen och trots att det stundtals såg ut att bli bottenstrid var det aldrig riktigt nära att man skulle ramla ur när det väl kom till kritan. Den allsvenska rutinen har man bevisligen.

Inför året har man åter lånat in Romain Gall och Deniz Hümmet, två spelare som var bärande förra året, och som är bra nog för att låta Örebro SK bli ett lag som kan skrälla mot alla möjliga motstånd. Annars är det förvärvet Kevin Walker som sticker ut på allvar inför den här säsongen.

IFK Göteborg är ingen enkel motståndare i år, det känns så på förhand, men redan till premiären tror jag inte att Blåvitt har hittat hem eller hittat rätt. Det finns det ärligt talat inte mycket som pekar på under försäsongen.

1X spelas till 1,70 gånger såsen hos MrGreen.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,70
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:00, lördag 10 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: