Speltips Örebro – Malmö 24/5: Tät match

Simon Pålsson Publicerat: 24 maj 2021

Malmö FF har inte imponerat spelmässigt riktigt än, men gäller som klara favoriter inför bortamötet med Örebro SK den 24 maj 2021.

Örebro SK - Malmö FF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vore en ordentlig överdrift att hävda att de regerande svenska mästarna Malmö FF, som inför den här matchen delar serieledningen med Djurgården, har haft en vidare stark inledning på den här säsongen i Allsvenskan.

Spelmässigt finns det en hel del övrigt att önska och inte minst har man uppenbara defensiva problem, med totalt tolv insläppta mål, och noll (!) hållna nollor på hela åtta omgångar. Faktum är att man inte har en enda nolla på hela säsongen, inkluderat alla träningsmatcher för a-laget och gruppspelsmatcherna i Svenska Cupen.

Johan Dahlin må vara tillbaka i trupp och träning, men vad det verkar skyndar man långsamt med det som annars troligen är Allsvenskans bästa målvakt. Det är inte en spelare som väntas stå mellan stolparna här heller. Men däremot efter EM-uppehållet ställer han sig igen.

Det är dock för enkelt att skylla allting på det, utan det finns såklart mer strukturella och organisatoriska problem som ligger till grund för antalet insläppta mål. Det som kan tala för att man håller nollan den här gången är att ÖSK har en svag säsongsinledning offensivt.

Det tog ett par matcher innan man ens fick in sitt första mål och även om man har sett bättre ut sedan dess sprudlar det fortfarande inte från deras sida.

Odds i Allsvenskan

Unibet är som bekant officiell huvudsponsor till Allsvenskan och matar därmed ut specialodds inför matcherna, och så även inför måndagens möte i Närke.

Malmö FF väntas ta kommandot, men man har också, som sagt, stora problem att dominera sina matcher och det vore inte förvånande om man faktiskt hamnade under press i perioder.

Detta känns extra troligt då det mesta pekar på att Ola Toivonen, Anders Christiansen, Sören Rieks (lagets tre stjärnor) inte kan spela, samt att Bonke Innocent och Oscar Lewicki inte heller är med i truppen. Det gör att man kommer att få svårare att diktera villkoren i matchen.

Örebro SK är också starkare på hemmaplan och även om MFF har ett par goda minnen från Behrn Arena kan man utan tvekan hamna i lite sämre lägen periodvis i matchen.

Örebro SK över 3,5 skott på mål spelas till 2,30 gånger såsen hos just Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örebro SK över 3,5 mål skott på mål
Odds: 2,30
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, måndag 24 maj 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: