Speltips Örebro – Malmö FF 10/9: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF vann med 5-0 senast det begav sig i Örebro, men kan få det väsentligt tuffare i torsdagens möte i Allsvenskan den 10 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos ComeOn!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Med 39 inspelade poäng på 18 omgångar har Malmö FF kopplat ett ordentligt grepp om pokalen, och med tanke på att man har ett poängsnitt en liten bit över två poäng per match är det svårt att hävda att man inte har förtjänat att ligga där uppe.

Formen på slutet har varit smått strålande, och inför matchen mot Örebro SK står MFF på åtta vinster och två kryss på sina tio senaste allsvenska matcher. Det är med andra ord helt fel läge att möta skåningarna.

Å andra sidan kommer vi nu från ett nästan två veckor långt landslagsuppehåll, och som brukligt innebär det att ett par lag kan bli något lidande. För Malmö FF kan det innebära att man tappar lite momentum, samtidigt som man faktiskt har haft ett par spelare borta på landslagsuppdrag.

Felix Beijmo spelade exempelvis match med U21-landslaget så sent som på tisdagskvällen, och lär inte vara med här. Men med tanke på att han bara spelat 30 allsvenska minuter under säsongen är det nog inte mycket till avbräck.

Isaac Kiese Thelin fick ingen speltid med det svenska landslaget, och valde att åka hem redan tidigt på veckan för att kunna förbereda sig med Malmö FF i stället. Det var ett lojalt, klokt beslut som kommer att gynna MFF mycket. Han är totalt given i startelvan. Anders Christiansen var med det danska landslaget, men spelade inget och bör kunna spela då han bara skulle resa hem från Köpenhamn efteråt. Rakt över bron alltså. Arnor Traustason fick minuter för Island, men hade nog inte startat för MFF ändå.

Nu ska enligt rapporter Ola Toivonen också vara tillbaka i truppen, men några 90 minuter lär det inte bli. Som son till staden Degerfors har han såklart ett litet agg mot Örebro SK, så räkna med att han är sugen på att näta om han får chansen att spela.

Örebro SK är målfarliga

Örebro SK är sin vana trogen ganska svårbedömda, och har en säsong som inte går att placera så här på rak arm. I sina bästa stunder kan man slå nästan alla lag, men i sina sämsta stunder klappar man igenom och förlorar utan sin heder i behåll.

Borta mot Malmö FF för bara en knapp månad sedan höll man på att skrälla till sig en eller tre poäng, men slarvade och tappade sin ledning till förlust. Nu senast vann man exempelvis hemma mot IFK Norrköping och visade återigen att man är att räkna med.

Men till syvende sist är det så att MFF har fem raka vinster mot Örebro SK, och det i sig vittnar en del om klasskillnaden som brukar vara mellan lagen. Just den här gången kan man dock få vissa problem, med tanke på att ÖSK är lite på gång, att det är lite osäkerhet i laget med alla landslagsuttagningar och att motivationen kan ligga på kommande stormöte med AIK och kvalet i Europa nästa vecka.

Det skulle förvåna mig om något av lagen håller nollan här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger smeten hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos Comeon- Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,74
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, torsdag 10 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: