Speltips Örebro – Norrköping 30/8: Fördel Peking

Martin Efvergren Publicerat: 24 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter tre raka förluster kryper Örebro allt närmre kvalstrecket och nu väntar ett Norrköping med en högre kapacitet än vad deras resultat visat på sistone. Mycket talar för att det kan komma att lossna för Norrköping i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Örebro SK kommer från en tung bortaförlust mot Varberg senast. Med kvarten kvar hade man ledningen med 1-0 men Varberg satte igång sitt tunga inläggsspel och vände och vann med 2-1. Ett fullt rättvist resultat om man ser till hela matchen där Örebro endast mäktade med 2 avslut på mål medan hemmalaget hade hela 15 avslut på mål.

ÖSK har därmed tre raka förluster och på de 7 senaste matcherna har man endast skrapat ihop 4 poäng. Läget börjar således bli alltmer pressat för Axel Kjäll och hans manskap. Avståndet ner till botten av tabellen är bara fyra poäng och de är i stort behov av att bryta den här trenden då lag som AIK och IFK Göteborg, som just nu är bakom dem i tabellen, lär komma att öka takten.

IFK Norrköping såg att vara seriens bästa lag under inledningen av säsongen men har nu bara tagit 5 poäng på de 7 senaste matcherna, vilket alltså bara är 1 poäng mer än vad Örebro har mäktat med.

Spelmässigt går det dock att argumentera för att Norrköping har varit klart bättre än vad den här poängutdelningen vittnar om. Senast svarade man för en bra insats i en välspelad match mot BK Häcken, men trots många goda chanser mot slutet föll man med 1-0.

Norrköping är dubbelt så bra

Vi har alltså att göra med två formsvaga lag där Norrköping har tappat i toppen av tabellen och där Örebro börjar bli alltmer indragna i en bottenstrid.

Norrköping är 11 poäng före Örebro inför omgång 18 och med sina 35 gjorda mål är man bäst i serien tillsammans med Malmö. Det är också mer än dubbelt så många mål som Örebro har gjort då de endast har mäktat med 16 mål så här långt. En statistik som vittnar om en viss kvalitetsskillnad mellan de här lagen.

Under veckan har Örebro lånat ut Robin Book till Varberg och lånat in Dennis Hummet från Elfsborg. Kanske kan Hummet få en nytändning i Örebro men av hans sejour i Elfsborg att döma ska det mycket till för att han ska få fart på Örebros målskytte.

Norrköpings poängmässiga utdelning har varit skral på sistone men spelmässigt har man varit klart bättre än vad resultaten visar. Norrköping har ett lag som är bättre än Örebro på nästan samtliga positioner och det är inte otänkbart att det kan komma att visa sig i den här matchen.

Framförallt är det den offensiva kvaliteten som är den stora skillnaden mellan de här lagen, vilket inte minst blir tydligt då man jämför lagens målfabrikation.

Norrköpings spel flyter inte på lika bra som det gjorde under inledningen av säsongen men skillnaden är inte så stor och mycket pekar mot att man är på väg ur sin svacka. De har ett lag som definitivt hör hemma i toppen av tabellen och mot ett formsvagt och pressat Örebro bör man vinna ganska klart.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norrköping -1 (asian handicap)
Odds: 2.00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 30 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo