Speltips Öster – Västerås 18/9: Sexpoängare i toppstriden

Axel Sjödin Publicerat: 18 september 2023

Öster ställs mot Västerås i ett spännande toppmöte från superettan under måndagskvällen.

Öster - Västerås

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det börjar bli spännande i toppen på riktigt nu, efter en lång period där Utsikten och Västerås i stort sett har sett helt klara ut för allsvenskan. Men här möts tvåan och trean i tabellen, och vinner Öster så kan de krympa avståndet upp till direktplatserna ned till två poäng.

Öster har verkligen blandat och gett, med höga toppar och djupa dalar, men när de nu börjar närma sig upplösningen av säsongen så är de trots allt med och slåss om de allsvenska platserna. Med GAIS hack i häl bakom dem har de ingen tid att slappna av, men det gäller att vinna nu på måndag för att ha någon chans att nå topp två.

De kliver in i måndagens match som det klart mest formstarka laget, med tre raka segrar i ryggen. Det har förvisso först och främst varit mot bottenmotstånd i form av Trelleborg, Örgryte och Skövde, men under dessa veckor har de hämtat in sju poäng på Västerås. Segern mot Skövde satt emellertid rätt långt inne, men tre poäng är tre poäng och nu tar de sikte på den viktiga stormatchen.

Jesper Westermark gjorde två mål senast och är, tillsammans med lagkamraten Adam Bergmark Wiberg med och utmanar om skytteligaledningen. Det känns som att Öster är på gång nu och spelare för spelare så har de bäst trupp i superettan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uppehållet kan ha varit bra för Västerås

Västerås har sett oerhört stabila ut under hela säsongen och har fortfarande ligans kanske bästa defensiv. Men sedan en månad tillbaka har det inte alls sett lika självklart ut som det gjorde tidigare. Det började med att de släppte in 0-2 hemma mot Helsingborg, där de sedan lyckades vända och vinna, men Utsikten var inte sena med att straffa deras defensiva misstag i nästföljande match där de körde över Västerås med klara 4-0.

I de senaste två har det blivit två raka oavgjorda resultat mot Örebro och Brage, vilket har gjort att de har fortsatt tappa mark i toppstriden. I mitten av förra månaden hade de tolv (!) poäng ned till jagande Öster, och på måndag kan det ha krympt till två poäng. Det absolut viktigaste är att inte förlora nu i dagsläget.

Mot Brage borde de ha vunnit sett till de målchanser de skapade, och Västerås bör fortsatt kunna hålla en bra nivå så länge inte pressen påverkar dem för mycket. Jag har varit en stor beundrare av Västerås spel under säsongen, men viker de ned sig mentalt så finns det en risk för att de tappar sin plats i allsvenskan.

Ett uppehåll kan ha varit precis vad de behövde, och mot ett lite ojämnt Öster borde de trots allt ha goda chanser att få med sig en pinne åtminstone. Östers segrar har framförallt kommit mot sämre lag trots allt, och jag tycker att Öster är lite överskattade hos spelbolagen inför. Därmed spelar vi på dubbelchans X2 för 1.83 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 18 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+