Speltips Östersund – AIK 17/5: Överodds

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2021

Med trippla förluster efter varandra ska Östersund försöka bryta den dunkla trenden – och på andra sidan planhalvan står ett AIK som har känn på toppen. Vem vinner? Vi har speltipset från Jämtkraft Arena!

Östersund - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gårdagens derbykryss mellan Hammarby och serieledande Djurgården öppnar upp racet i toppstriden och här finns chansen för AIK att knappa in – en seger skulle innebära blott tre poäng upp till de senare nämnda.

Hur det står till med formen är lite svårt att sia, men 1-1 hemma mot Malmö FF senast var utan tvekan ett klart kliv framåt från förlusten borta mot IFK Norrköping (0-2) dessförinnan. Faktum är att säsongens två bortamatcher, även mot IFK Göteborg, torskats och att den samlade målskillnaden i dessa står i 0-4.

Med andra ord; bortaplan – ett potentiellt problem?

Som värd för matchen står ett Östersund som avverkat tre raka förluster och på dessa inte varit i närheten av att få till det ur en spelmässig synpunkt. Som det ser ut nu kan klubben, med fem poäng på totalt sex matcher, bli djupt inblandade i Allsvenskans bottenstrid. Och kanske är det där de hör hemma?

Värdet på ÖFK

Att AIK är ett klart bättre fotbollslag råder ingen tvekan om.
Och att addera Östersunds form in i ekvationen, då kanske det kan anses vara mer rimligt att kika på bortaoddsen.

Men till rådande siffror är det inte mycket till snack om saken; att värdet istället finns på ÖFK. De stod för en fullt acceptabel insats senast, borta mot Djurgården, och på hemmaplan stärks deras aktier rejält – nu dessutom mot ett naturgräslag. Ett AIK som inte sett bra ut alls på resande fot.

Väga in i det hela ska man också att ÖFK bara spelat två hemmamatcher, samt fyra borta, varpå den snåla poängskörden ska sättas i relation till det.

Det här kan mycket väl bli en knepig match för AIK och vårt speltips blir Östersunds FK +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast till bättre betalt – till oddset 2,30 hos Betsson.

Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Östersund +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,30
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: