Speltips Östersund – Göteborg 11/7: Press på Blåvitt

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2021

IFK Göteborg föll direkt i den allsvenska omstarten och har nu press på sig inför bortamötet med Östersunds FK i Allsvenskan den 11 juli 2021.

Östersunds FK - IFK Göteborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mikael Stahre har kommit in till IFK Göteborg med uppdraget att vända på den negativa trenden i spelutvecklingen och resultaten, men det är inget enkelt uppdrag som ligger framför den återvändande huvudtränaren.

Direkt i omstarten föll IFK Göteborg i hemmaderbyt mot IF Elfsborg och upprörda röster lät inte vänta på sig direkt efter matchen. Plötsligt har inte bara Mikael Stahre, utan hela laget, uppförsbacke igen.

Men det kan fortfarande hända mycket – även om det som oroar är det faktum att Blåvitt alltså har sju raka matcher utan vinst. Det är klart att det inte är ett facit som skrämmer några motståndare.

Nu väntar också det som varit en av lagets svåraste matcher i Allsvenskan på senare år. Borta mot Östersunds FK har man traditionellt haft det tungt, även om 4-0-vinster förra året stack ut. Det var dock en betydelselös match i den näst sista omgången och ingenting som jag tänker lägga för stor vikt vid.

Innan dess har man två förluster och två kryss borta mot Östersunds FK i den allsvenska fotbollen. På hemmaplan har man däremot vunnit tre av fem möten sedan jämtlänningarna tog sig upp till finrummet i svensk fotboll.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frälsarna inte redo än

Först kommande vecka öppnar det svenska transferfönstret formellt och det är som bekant först då som nya spelare kommer att kunna representera sina nya klubbar. Det är någonting som inte minst IFK Göteborg väntar väldigt mycket på.

Marcus Berg och Oscar Wendt har som bekant skrivit på för klubben, och det är inte omöjligt att ytterligare något landslagsnamn ansluter till spelartruppen i sommar. Det här är hur som helst två klasspelare som man verkligen behöver – men ingen av spelarna finns med borta mot Östersunds FK.

Vad kan vi då vänta av hemmalaget? Jo, man har tagit åtta poäng (en poäng mindre än IFK Göteborg) under inledningen på Allsvenskan. Däremot avslutade man vårsäsongen starkt med 3-0 hemma mot IK Sirius och ska försöka bygga på det nu. I omstarten föll man borta mot Degerfors, men väl hemma på plastet i Östersund lär man kunna sätta en annan ton på matchen direkt.

Blair Turgott missade matchen senast och det återstår att se om anfallaren är med här. Däremot finns det flera andra offensiven hot i laget.

IFK Göteborg har tillbaka Calle Johansson och det lär behövas om man ska kunna resa sin defensiv under kommande månader.

Under 2.5 mål spelas till 1.80 gånger insatsen hos CampoBet. Jag tror att 0-0 och 1-1 ligger väldigt nära till hands, men en uddamålsvinst med 1-0 är inte heller otänkbart i en förmodat tät match som ingen vill förlora.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30, söndag 11 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: