Speltips Östersund – Halmstad 26/7: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2021

I den tolfte omgången av Allsvenskan tar Östersund emot Halmstad på Jämtkraft Arena. Matchen spelas måndagen den 26 juli med avspark kl 19.00.

Östersund – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De flesta experter var ense om att Östersund skulle gå en tuff säsong på mötes. ÖFK inledde säsongen bra men har sedan dess har det allt tyngre och som förväntat är man nu förankrade i bottenskiktet av tabellen.

Man har förlorat 7 av sina 8 senaste matcher och sedan uppehållet har lagets, tidigare stabila, defensiv inte stått att känna igen. Man har förlorat tre raka matcher efter sommaruppehållet och därtill har man släppt in tre mål i samtliga dessa matcher.

Senast var man ganska klart underlägsna då man föll med 3-0 borta mot Elfsborg.

Nu väntar ett Halmstad som kryssat sina tre matcher efter uppehållet men som heller inte har förlorat på sex raka matcher. HBK är med sina 12 poäng 4 poäng bättre än Östersund.

Halmstad kommer från ett tufft Hallandsderby mot Varberg som slutade 1-1 efter att Samuel Kroon kvitterat med 10 minuter kvar av matchen. Thomas Boakye åkte på ett rött kort i slutskedet av matchen och missar därmed det här mötet.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårslagna HBK

Läget ser onekligen svårt ut för Östersund. Till skillnad från de övriga bottenkonkurrenterna har man ingen möjlighet att förstärka laget på grund av värvningsförbudet. Amir Azrafshan har det han har att förfoga över men har ingenting har på sistone pekat mot en förbättring, snarare tvärtom.

Under förra säsongen när Azrafshan kom in under sommaren och lyfte laget gjorde man det, till stor del, tack vare ett solitt försvarsspel. Nu har man släppt in 9 mål på de 3 senaste matcherna och måste hitta ett sätt att stoppa blödningen.

Nykomlingen Halmstad har varit svårslagna och stått för ett stabilt försvarsspel genom hela säsongen. Med endast 10 insläppt mål är man näst bäst i serien i den disciplinen. Till stor del är detta den meriterade mittbacksduon Andreas Johansson och Joseph Baffos förstjänst.

Offensivt har man inte varit lika bra men känslan är att man är på rätt väg i bemärkelsen att man skapat mycket lägen framåt i de senaste matcherna.

Det har dock bara lett till kryss i de fyra senaste matcherna och faktum är att man har spelat oavgjort i 6 av de 8 senaste seriematcherna.

När ett Östersund vars självförtroende sannerligen inte är på topp står för motsåndet tror jag dock att HBK har goda chanser till att knipa en trepoängare.

Jag förväntar mig en jämn matchbild där ÖFK kommer få jobba hårt för att skapa målchanser mot ett välorganiserat HBK samtidigt som bortalaget kommer kunna hitta mer klara lägen.

Halmstad är väldigt trygga i det de gör under Magnus Haglunds ledning och deras smartness tror jag fäller avgörande här. Mitt spel blir att Halmstad vinner till fina 2.22 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad vinner
Odds: 2.22
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 26 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: