Speltips Sirius – AIK 16/8: Målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 15 augusti 2021

IK Sirius tar emot ett formstarkt AIK på Studenternas i Uppsala i Allsvenskans 15:e omgång. Matchen spelas den 16 augusti med avspark kl 19.00.

Sirius – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi har snart nått halvtid i Allsvenskan och AIK ser ut att ha fått upp ångan medan det har gått lite mer knackigt för Sirius på sistone. De sistnämnda står på 16 poäng efter 14 matcher och avståndet ner till Örebro på kvalplats är bara fyra poäng.

Sirius var senast nere i Varberg och spelade 0-0 under speciella väderomständigheter. Regnet öste ner under stora delar av matchen, vilket gör insatsen något svåranalyserad.

Efter sommaruppehållet har man hursomhelst tagit sju poäng på sex matcher. Segrarna har kommit på hemmaplan mot Mjällby och Degerfors men man har också förlorat stort borta mot topplagen Malmö och Djurgården.

Nu väntar på nytt ett topplag, vilket vi återigen kan kalla AIK efter den senaste tidens fina resultat. De kommer från en riktig urladdning i derbyt mot Djurgården där man vann med hela 4-1 på Tele 2 Arena.

Den segern innebär att man har vunnit fyra och kryssat en av sina fem senaste matcher. Och i tabellen gör det att man, inför den här omgången, bara är tre poäng bakom Malmö och Djurgården i toppen.

Därtill har man även gjort klart med målvakten Kristoffer Nordfeldt som lär starka lagets defensiv ytterligare.

På skadelistan finns fortsatt Jetmir Haliti och Erick Otieno är avstängd den här matchen. På Sirius dito finns långtidsskadade Sam Lundholm.

NYA KUNDER FÅR 100 KRONOR FREEBET! Det svenskgrundade Mr Green är som alltid en stor spelare när det kommer till odds. För dig som ännu inte är kund får du nu chansen att få 100 kronor freebet som bonus, ifall spelet inte sitter får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK:s DNA

Vi har alltså att göra med ett mer formsvagt Sirius som kämpar för att hålla bottenlagen bakom sig och ett formstarkt AIK med nyvunnen SM-guldsvittring.

Utifrån den beskrivningen är det lätt att förstå varför AIK är favoriter i den här matchen. Ett spel på bortalaget ges till odds omkring 1.85 gånger pengarna.

Ett AIK i medgång brukar vara väldigt svårstoppade, på samma sätt som de också har svårt att vända negativa spiraler. Förra säsongen var man inne i just en sådan och det är egentligen först nu efter sommaruppehåll som den riktiga vändningen uppåt har kommit.

Samtidigt brukar det inte alltid vara helt lätt att gå från ett derby, där man gjort total succé, till den vanliga serielunken. Risken för att man åker på ett bakslag här finns.

Sirius är ett väldigt spelskickligt lag och man har den senaste tiden gjort ett par intressanta värvningar från Superettan. Zeidan, Sjögrell och Sylisufaj bör kunna få en fin utväxling i Sirius.

I den här matchen på hemmaplan kan man mycket väl komma att äga stora delar av bollinnehavet. AIK har säkert inga stora problem med om det blir så.

Men det ska mycket till för Sirius för att få hål på detta AIK vars starka defensiv alltmer påminner om den senaste guldsäsongen. Den starka defensiven finns i klubbens DNA och det tycks vara omöjligt att rucka på.

Man har bara släppt in 2 mål på de 4 senaste matcherna och nu får man också in en målvakt som bör hålla absolut toppklass i den här serien.

Förra säsongens möten slutade 1-0 till AIK på Friends och 0-0 på Studenternas. Mycket talar för att det kan komma att bli något liknande den här gången. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.96 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.96
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, måndag 16 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+