Speltips Sirius – AIK 31/7: Viktig sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

På måndag väntar ett oerhört viktigt möte i bottenstriden då Sirius tar emot AIK på Studenternas.

Sirius - AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tre poäng skiljer lagen åt inför omgången, och detta är AIK:s chans att komma ikapp lagen ovanför dem. Degerfors står, precis som Sirius, på 17 poäng med två matcher fler spelade, så får AIK med sig en seger här så är det väldigt jämnt kring den negativa kvalplatsen.

Sirius har inte haft en särskilt lätt säsong, och den form de visade upp i slutet av vårsäsongen verkar vara som bortblåst. De tog i alla fall en oerhört viktig seger borta mot Degerfors för två omgångar sedan, men bortsett från den övertygande insatsen har det blivit tre förluster sedan återstarten och nu riskerar de verkligen att dras in i bottenstriden på riktigt om de inte får med sig ett resultat.

Uppsalaklubben har varit vågade när det kommer till försäljningar, med tanke på att de har tungt satsande AIK och IFK Göteborg bakom sig i tabellen. Marcus Mathisen ersattes bra med Henrik Castegren, men Christian Kouakou och Jamie Roche har även de sålts, vilket innebär rätt stora risker. Inför måndagens match är dessutom Daniel Stensson avstängd, så de saknar minst sagt en hel del namnstarka spelare jämfört med tidigare under säsongen.

De kommer från en tung 2-3-förlust mot Mjällby senast och förlorar de nu igen så finns det verkligen fog för oro.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK känns betydligt mer stabila nu

Henning Berg fortsätter att försöka forma detta nya AIK med en handfull nyförvärv under sommaren. Spelet har onekligen sett mycket bättre ut än vad det gjorde under våren och de verkar ha återfått en defensiv trygghet att luta sig tillbaka på igen.

Malmö borde kanske ha vunnit sist, men det var trots allt starkt av AIK att nolla dem, och i övrigt har de bjudit på fullt godkända insatser sedan återstarten. Det känns rätt givet att de kommer att börja klättra på riktigt snart, även om de inte skulle nå sin fulla potential.

De saknar fortfarande en given målskytt med tanke på att både John Guidetti och Viktor Fischer inte riktigt levererade som tänkt. Omar Faraj har dessutom varit skadad, men kan kanske vara tillbaka på måndag. Senast ställde de upp med Abdussalam Magashy offensivt, vilket inte är den position han trivs bäst i.

Men AIK känns som sagt rätt stabila, till skillnad från Sirius, och jag tror att de åtminstone får med sig ett poäng här mot ett Sirius med tunga avbräck. Vi spelar därmed på dubbelchansen X2 och kombinerar det med under 3,5 mål för 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 31 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+