Speltips Sirius – Djurgården 14/6: Allsvenska premiären!

Spelbloggare Publicerat: 13 juni 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Väntan är över – den stora, allsvenska premiären är här! Denna spelas på Studenternas IP i Uppsala, där ett tunt Sirius står för värdskapet mot de regerande mästarna, Djurgården. Favoritskapet för de senare är solklart, men knappast spelvärt och istället tittar vi närmare på målmarknaden.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Allsvensk premiär

För två veckor sedan kom klartecknet – från och med den 14:e juni får det spelas svensk senior- och proffsfotboll – och premiären i Allsvenskan är det Sirius samt Djurgården som får äran att stå för. Två klubbar som förväntas tampas om två helt olika saker; kontrakt kontra titeln.

Även om Malmö FF – och eventuellt Hammarby – på pappret ser ut att ha ett namnstarkare material, kan en regerande mästare inte räknas bort från diskussionen om Lennart Johanssons pokal. De tillhör trots allt en av favoriterna och har en i stora delar intakt mästartrupp från i fjol. Kanske till och med en smått spetsigare sådan.

Kommit in i spelartruppen har Kalle Holmberg och Emir Kujovic har fått hela försäsongen på sig att vässa formen. Andra glädjande besked har varit att Jesper Karlström samt Fredrik Ulvestad fått behållas. Kanske är det också året när Astrit Ajdarevic blommar ut på allvar i DIF-tröjan? Där finns allsvensk toppotential.

Medan det finns ambitioner för toppen från ena sidan, förväntas Sirius istället få det tufft i botten av tabellen. En av de främsta kandidaterna till att bli av med deras allsvenska kontrakt.

Sedan tränarduon bestående av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnade Sirius, för just Djurgården, har spiralen lett nedåt för Sirius – och såhär tunn har truppen inte sett ut på evigheter. Från fjolåret ha de nämligen blivit av med spelare som Christer Gustafsson, Jesper Arvidsson, Philip Haglund samt Robert Åhman Persson.

Målspelen lockar

Favoritskapet är odiskutabelt, men i en allsvensk premiärmatch känns det vanskligt att rygga ett bortalaget – även om det är namnstarka Djurgården – till odds runt 1,50. Detta när stockholmarna dessutom svek under Svenska Cupen-gruppspelet för tre månader sedan; 1-1-1 i resultatraden samt förlust mot Mjällby i avslutande matchen.

Defensivt var DIF under all kritik i dessa matcher och där saknades Marcus Danielson, som lämnat för spel i Kina, oerhört medan den offensiva kapaciteten är brutal. Exempelvis är Emir Kujovic favorit till att vinna skytteligan hos de flesta spelbolag på den svenska marknaden.

Om 08:orna får det att släppa kan de kliva över en 2,5-målslina helt på egen hand, men vi räknar inte bort att även Sirius kommer lyckas pryda målprotokollet. De har ändå fördelen av att spela på hemmaplan och har offensiv potential i en spelare som Kennedy Igboananike. God allsvensk klass samt erfarenhet.

Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål – är värt ett spel till oddset 1,83 hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 kr spelkrediter i bonus!
Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83
Bolag: Bet365
Spelstopp: 12:00, söndag 14/6
TV:  kanalfem logo
Stream:  dplay logo